Helena

Våga lev din dröm

med en sång och em smoothie

Publicerad 2014-01-29 22:27:00 i Mat, Vardagsbabbel,

Hemkommen, glad och trött. Sverige är verkligen en stressbubbla där man går i 110 hela tiden, även om man har en hemmadag så är det massor av saker som ska göras. I Thailand så börjar man dagen med att tända en eld värma fingrarna och prata om livet, ditten och datten. Inte vet man vad man ska göra denna dag och man tar det mer ro. Nu har jag varit och sjungit i norrmalm, gjort en hallon smoothie/glass och orkar inte plugga mer denna dag. Imorgon flyttar jag till min tripplet i uppsala och det ser jag mycket fram emot!!
Det här var någongång i höstas, men smoothien jag gjorde nu var liknande, fast mer röd. Gjorde p åhallon, röda vinbär, en banan och lite vanilj youghurt. Alla bären var frysta så det blev som en glass nästan i konsistensen. Yummie. Nu slocknar jag. Tack och hej för mig.

film som allmänbildning

Publicerad 2014-01-15 16:10:44 i Trend, Vardagsbabbel,

Ett av mina mål är att bli allmänbildad. Det an man jobba på genom att exempelvis titta på bra film!! Igår tittade vi på the Butler. En verkligen bra film som handlade om Amerika under 40, 50, 60, 70 och till och med 80 talet när de svarta kämpade för sina rättigheter. Man får följa en pojkes uppväxt från de att han jobbar på bommulsplantage och han famij blir dödad till att han blir husslav som till sist leder till att han jobbar i Vita Huset. Handlar om hans familj och om kampen, väldigt bra film, väldigt bildande och gripande. En film som alla borde se. Andra filmer som jag tror är liknande som jag gärna vill se är 12 years a slave, har hört att den ska vara jättebra men mycket våldsammare.Jag gillar egentligen verkligen inte at se vold och skräckfilm klarar jag inte av alls, men det känns viktigt att se när det handlar om människors livsöden. När det handlar om att människor lever i det dagligen. Long way to freedom hade premiär kort efter att Mandela dog och jag antar att det ska vara en film om honom, så jag bara antar att den är bra!
Ja här hade vi helt enkelt film-tipsar-onsdag! Hoppas ni alla har en fin dag.
 
 
 
 

Thailandplaner

Publicerad 2014-01-12 23:02:36 i Resor, Vardagsbabbel,

Om fyra dagar lyfter mitt flyg och om fem dagar så är jag bland människorna som var hela min tillvaro för ett år sen. Det känns helt overkligt, jag ska börja med en packlista inom kort och är i ärlighetens namn väldigt nervös. Hur mycket thai kommer jag ihåg, förväntningar som jag byggt upp på möten med människor,.? Nej det ska bli jätte spännande, väldigt roligt men känns i hela magen.
 
Här är lite bilder på de människorna jag har försökt att fixa så jag kan träffa. Det är ju lite komplicerat med planering där nere, haha!

Tijor och Min (och jag) på chiang mais tågstation när vi skulle till Bangkok. Det ska bli såå roligt att få träffa dom underbara igen!!

Jag och Meyo, min lillebror, på en av våra utflykter. Jag ska ta med hela strumpor och mjukost till honom. 

Barnen på hostellet ska bli jätteroligt att få träffa igen, hoppas de kommer ihåg mig, hohooo!

Familjen som jag håller så varmt om hjärtat i Nong Tao. 

Kawsay som gick i min klass här i Sverige hoppas jag att jag kan träffa, Samart jobbar just nu på hotell i södra Thailand och jag kommer inte ha tid att åka dit ner och hälsa på tyvärr! Den här mannen har gett mig så många skratt. 
Tjerna och den underbara personalen på New Life Center där jag undervisade i dans. 
Det ska bli så roligt att få åka ner igen, vilken förmån. Jag ska verkligen försöka att ta tillvara på tiden och njuta. 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela