Helena

Våga lev din dröm

trött

Publicerad 2012-11-28 16:54:15 i Vardagsbabbel,

Är vädigt trött just nu, har inte gjort mycket idag, men det är som om at tröttheten slagat till just därför. Var ute och sprang på eftermiddagen och pysslade lite med pärlor som jag köpt. Gudstjänst var vi precis på och nu sitter jag här.
 
Imorgon ska jag träffa en svensk grupp som har kommit hit, tillsammans med Ulrika och lite karener bl.a. min vän Tijor som jag träffade i måndags. Sen ska jag hämta ut brev som verkligen borde ha kommit, på kvällen ska jag till ett hostel där bl.a. Kiki bor där jag ska sova sen också. Loi kratong hoppas jag också kunna gå på på kvällen. Fredag börjar jag också tidigt och sen är det sweet december fre-lör natt så nu är det mycket som händer. Bra att jag blev så nedrans trött! Jaja, det ger sig, väntar ut att toppelito kommer hem så vi kan skypa, sov så gott sen allihopa, det ska iaf jag! 

youghurt

Publicerad 2012-11-28 05:50:33 i Mat,

Håller på och kokar youghurt. Alla mjölkprodukter är dyra här, och att äta ris till frukost blir för jobbigt varenda dag, så har fått lära mig av Ulrika hur man ska göra. Sjukt lätt, sjukt gott, ska typ fortsätta med det i Sverige också!
 (Inte min bild)
Jag värmer 2 liter mjölk, tills första bubblan. Då ställer jag av kastrullen och det får svalna tills det är lite varmare än fingervarmt. Sen häller jag i typ 3 dl av naturell youghurt. Det är nämligen det störta förpakningen som finns att köpa. Blandar. Sen får det stå över dagen och bakterierna gör så att på kvällen har jag 2 liter youghurt istället! (2 liter och 3 dl för att vara petig) 
 
Och gott blir det! Imorgon ska jag äta youghurt med annanas och mangoo! 
 

dansa dansa

Publicerad 2012-11-28 03:16:38 i Vardagsbabbel,

Idag ska det dansas! Har min nästan lediga dag som är tillägnad planering, vilket verkligen behövs. Jag ska lära ut julsånger till ungdommar och barn i helgen och dans. WIho. Så nu ska det letas musik och övas, mina gitirraskills måste bättras på också. Skriva pedagogiska lappar bör jag också göra, så att dom förstår vad som sjunger! Funderar på att lära ut någon svensk sång, eller om det bara är egoistiskt. Haha, vi får se!
 
Igår va en riktigt bra dag! Möte mellan 11-12, allt bestämdes med skjutsar och sånt. Gick igenom de första veckorna med olika läger och någon by osv.
Efter lunch med alla så skulle jag roa mig själv, tog en song teao, (typ taxi/busss) alldeles själv, blev så glad att han fattade att jag skulle till markanden och hur mycket jag skulle betala! haha! Gick omkring på marknad, köpte lite smått och gott, bl.a. en fin linneskjorta och ett par fladder byxor! Satt på ett café och pluggade Thai och skrev vykort. 
 
Kvällen spenderade jag på första Hostellet. Så härliga ungdommar! Ska bli jättekul att träffa dom varje vecka, nästa vecka ska jag lära ut en sång också. Wopido. Kul. 
 
Nu ska jag sätta fart! Hoppas det är bra med er alla! 
 
Bild från fredagsfrukt marknaden, den jag var på förra fredagen ni vet.
 

tisdag

Publicerad 2012-11-27 03:34:00 i Vardagsbabbel,

Hej på er!
Så var det alltså tisdag idag. Igår hade jag min lediga dag, familjen åkte upp till Doi Sau Thep, ett berg på 2000 meter där man kunde se ut över hela Chiang Mai och massor av berg. Väldigt häftigt. Bilder kommer senare. Har en extrem träningsvärk i mina vader efter igår. Vi gick nämligen uppför en jättetrappa till ett tempel, sjukt jobbigt med min kondis och på sådär hög höjd, visar sig nu, haha! Måste ta tag i träningen!
 
På kvällen efter lite missförstånd hit och dit (första rikitga kulturkrock megamissförståndet faktiskt) så åkte jag iväg för att trffa min söta nya vän Tijor på Pwoh karen hostelet. Vi åt jordgubbar och annanas och sen var vi med och sjöng julsånger på Thi och karen, heja helena, haha!
 
Riktigt bra måndag alltså. Idag väntar ett möte kl 11 där allt ska planeras och bestämmas och ändras igen. Och sen börjar jag äntligen att förhoppningsvis göra lite nytta här! 
 
 
Bild från i söndags, efter gudstjänst och sångövning så gick jag, kiki, tim, bready och neathan på walking street,  (thanon doon) miicket trevligt. Hoppas alla har det bra! Heeej sålänge!
 

PRE-Loi Krathong

Publicerad 2012-11-27 03:22:16 i Vardagsbabbel,

Behöver jag ens skriva något? 30 000 männsiskor på samma yta, släpper ljuslyktor samtidigt på ett magiskt slag av ett fyverkeri. 
 
 
 
 
 
 
Observera at detta dessutom var pre loi krathong. Det riktiga händer nu i veckan! Haha, helt sinnes. Jag bara stog där och gapade. Så otrolig tvackert!
 
 

Karen besöket

Publicerad 2012-11-27 03:13:31 i Vardagsbabbel,

Elefantparken låg alltså uppe i bergen, tog en timme att åka från Chiang Mai. När vi var klara med alla elefanterier så gick vi över floden på en hängbro och klättrade uppför beget. Där träffade vi några karener som familjen kände och vi satt på deras bambualtan och drack vatten, pratade och sjöng!
 
 
 

 
är dock lite svårt att hänga med i sånna här sammanhanf. Familjen är nämligen från Burma och har bara bott i Thailand i fem år, Så alla gäster som ständigt fyller huset och som dom här som vi besöte, pratar inte thai utan Burmesiska eller skowkaren. Så vet liksom inte vilket språk jag ska försöka lära mig! Men det kanske visar sig med tiden! 
 
 

Elefantparken

Publicerad 2012-11-27 03:04:16 i Vardagsbabbel,

Har hänt väldigt mycket sen sist. Blir en bildbomb från i helgen. Börjar med elefantparken. Fick titta när elefanter målade tavlor och sparkade fotbollar, red på elefant med pi saramu (mamman) och hade det allmänt väldigt trevligt med familjen. Stor skillnad på hur gäster och elefanter behandlas här mot
i sverige.
. Ingenting är för krångligt, vill man ta foto så gör gärna elefanten en massa trix! Dessutom är det karenernas heliga husdjur och blir behandlat därefter.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fredag!

Publicerad 2012-11-23 05:25:22 i Vardagsbabbel,

Idag var jag uppe vid sju. Vi åkte iväg på en fredagsfrukt marknad! Köpte mango och annanas (mamuáng & sáparòt) hem köptes också granatäpple (thápthim) och melon (teengmoo, cantalupe) och massa saker jag inte vet namnet på, varken på svenska eller Thai!
Här är en bild från igår, tog bilder imorse också, men har inte hunnit ladda upp! Tror att det här är drakfrukt?
Vad som kommer här näst är att jag ska plugga Thai, åka på lektion och på kvällen ska jag åka till Ernviks på middag! Ska svänga förbi kontoret igen, för breven hade inte kommigt igår! Vet att dom postade från Sverige i måndags och onsdags förra veckan, borde ju komma fram tycker jag!
 
Idag har jag förresten passerat tvåveckors gränsen! Två veckor i Thailandet, känns som minst två månader! Haha, men jag tror att tiden kommer att gå fortare och fortare nu, nästa vecka kommer också kännas lång för att allt kommer vara nytt igen, men sen kommer det nog bara rulla snabbare och snabbare!
 
Åh, vet att det är julmarknad imorgon i kyrkan! Känns som ett skämt att det kan vara kallt och julstämning någonstans! Alla borde gå dit och mysa som kan! kl 11 börjar det! Knäcken är godast!! Hej på er sålänge!!
 

galaxer i mina braxer

Publicerad 2012-11-22 13:43:00 i Vardagsbabbel,

 
 
Hej på er!!
Datorn vill inte riktigt sammarbeta med mig nu, men en liten blombild till fick ni allt se, frukten får väl bli ett senare tillfälle! Visar brallerna jag köpte också. Waki waka, finns huur mycket som helst av denna sort som råkar vara en sort som Helenii tycker mycet om! Efter marknaden så åkte vi iaf till våran Thailektion. Näst sista, känner mig inte direkt färdiglärd. Haha! Sen skulle jag egentligen ha följt med hem till Tim för att åka på en hängkväll med internationella kyrkan, men jag kände mig alldeles för trött! Det får bli en anna gång! Ska upp tidigt imorgon för att gå på frukt marknad med Toto, det blir kul de! Jag ska köpa massa mango och annanas! Wiiho! Jordgubbar finns det också, tror dock inte dom smakar sådär bra som svenska midsommarjordgubbar gör.. Får bli mango instead! 
 
Hoppas det är bra med er alla fins vänner som läser, tog lite bilder på min familj här, men måste börja med Thai nu. I helgen har jag nog endel tid. Få bli då! Prata med toppe ska jag också göra ikväll, som jag har längtat!
 
Popgun (vi ses, tänker på popcorn och gun)
 
 

Taalat

Publicerad 2012-11-22 13:27:54 i Vardagsbabbel,

 
Snart är det Loy krathong här. Buddister släpper iväg ljuslyktor upp i himlen och i floden (så som svenskarna gör när dom är här på nyår) Masor av roligt pynt, ska bli kul att se himlen fyllas om några dagar!
 
 
Blomstermarknad. Helt sjukt mycket fina blommor. (billigt) Hit ska jag ta min mamma!
 
 
CHILLI!! Jag ska inte smaka, blir svettig och gråter tårar var och varannan middag här hemma, haha, vilken mes!
 
..Tydligen kunde inte internet palla mer än tre bilder per inlägg, jahapp. Då  kommer väl ett till!
 

noo pay taalat yaay

Publicerad 2012-11-22 13:15:17 i Vardagsbabbel,

 
Idag var jag och Tim på markanaden (taalat). Mycket kul att titta på, kläder, blommor, frukt och kryddor. Billigt och väldigt svettigt. Köpte mig ett par byxor, torkad mango och phathay till lunch. Lite fler bilder kommer!
 
 

lé karen bag from lé fairtrade shop

Publicerad 2012-11-22 04:19:44 i Vardagsbabbel,

 
 
 
Förra veckans sköna fynd. Fick en kjol och tjöja av familjen igår också! Känner att jag tillslut kommer gå runt som en av dom. Haha, förutom att jag är "farang" (viting på thai). Idag ska jag och Tim in och leta mer roliga saker. Vill hitta ett par linnebyxor! :) Och så måste jag köpa balsam och lite annat nödvändigt. Ska se om posten har kommit fram som dom skickade från sverige i förra veckan, det borde den tycker jag! 
 
 
Har fått reda på mer om mitt schema, kommer kunna observera första veckan, pjuh, sen kan jag se vad jag kan bidra med osv. Vi ska t.ex. sätta upp en julshow med ungdommarna i kyrkan! Wiho! Där lär det bli dans (; Så ska hitta några bra jullåtar på förslag tills på lördag (Evelina, hjälp!!)
Hoppas det är bra med er, här ligger temperaturen fortfarande över 30, haha! Känns extremt kallt i mitt rum där jag har AirCondition nedsatt på 25 grader, jag har gåshud där inne alltså. Sjukt. Hej svej!
 

Schema

Publicerad 2012-11-21 07:01:39 i Vardagsbabbel,

Fick precis ett scema mailat till mig!! Shit va spännande. Det enda är ju att jag inte vet vad som förväntas av mig på alla hostel, på bibelskolan, söndagsskolan, med ungdomsgruppen i kyrkan osv. har mailat tillbaka och bett om ett möte innan helgen, så att jag har helgen att planera på! :)
 
Något jag tänkt på är också att jag skulle vilja fortsätta med Thai undervisningen, iaf en gång i veckan. jag undrar om det är möjligt,. Har märkt att jag tycker det är himla roligt med språk när man är på resa såhär! När jag var i Senegal tyckte jag det var sjukt kul med franskan och här med Thai, kanske ska plugga det när jga kommer hem, språk? Haha, skulle jag hört mig själv säga det här för några år sen hade jag skrattat så jag grät. (språk var mitt hatelihat och sämta ämne alla kategorier) Antar att mycket kan förändras med tid och erfarenhet. Men vi ska inte dra några förhastade slutsatser, just nu är det kul och så får det vara bra så :)
 Vet inte om man ser, men igår facetimade jag, toppe och peng peng, gulliii!
 
Har varit och simmat, fett härligt! och nu ska jag äta luch för att sedan åka på lektion! :) Hejsvej!

Nu var det ett tag sen

Publicerad 2012-11-21 04:20:32 i Vardagsbabbel,

Mycket har hänt! vet inte vart jag ska börja!
 
Lägret var galet bra, fick lära känna många som jag bara sagt hej till vid olika tillfällen. Jämfört med ett svenskt läger så var det ganska likt, men intensiteten var typ 100% mer, även om läger som jag är van vid brukar vara intensiva! Vi hade totalt 40 minuters fritid under hela helgen och dagen började kl 5 på morgonen och slutade 12 på natten! Hej hå va jag sov när jag kom hem! men som sagt, bra med alla människor, träffade många av dem som jag ska jobba med sen och det är ju bra att veta hur personerna är som man ska träffa, blir lättare att planera då liksom :)
 
Min födelsedag har också passerat. Den vart så mycket bättre än vad jag kunde förvänta mig! Började 00.00 när jag precis hade somnat så kom de tjejer jag lärt känna bäst och sjöng för mig, blev så himla glad. Senare på morgonen inför lägrets alla 100 deltagare blev jag lurad att jag gjort något fel, fick stå där och be om ursäkt och vips kom dom in med en kladdkaka med massor av ljus, blev såå chockad! Haha!
 
På kvällen tog Ernviks med mig på restaurang (utan att jag viste något) Tim var också med och två svenska volontärtjejer som var väldigt gulliga båda två. Dom hade med sig presenter från min familj, alltså sverige familj, och presenter från dem själva. Var så himla överraskad och glad, kunde inte sluta lee! Fick bl.a. en karentröja, en ljusblå, yippi! Så fin! :):)
 
Och det slutade inte där, när jag sedan bev hemskjutsad sent på kvällen så hade min nya familj, som jag bara träffade tre timmar förra fredagen, hängt upp massa ballonger, girlanger, blåste serpentiner och sjöng! Gäster och tårta hade dom också! Jag blev så firad, och jag känner mig så glad för det, alla hade verkligen ansträngt sig, man firar ju inte födelsedag här. Sen fick jag också höra svenska ja må hon leva av några av mina killar hemmifrån, pappa och johan först och sen toppe :) Bra avslut må jag säga!
 
 
Här har ni en bild på mig och min nya lillasyster, Pengpeng, sjukt söt! 
 
Igår var jag ute och sprag i området, idag tar jag mig nog till en bassäng som fins i närheten. 20 baht skulle det kosta, värt. Plugga Thai gör jag också förstås :) Har en adress hit nu också, så om man vil posta brev och brevväxla med mig så tar jag mig gärna den tiden! Hör av dig bara, PUSSSHEJ

torsdag

Publicerad 2012-11-15 15:40:06 i Vardagsbabbel,

Braa dag idag! Är helt slut nu för att jag gjort så många saker.
 
Började med att jag gick upp tidigare än jag någonsin gjort i detta land, klockan 7 på morgonen, haha! Följde med Ulrika till en sjö som låg precis nedanför berget. Var typ den coolaste springturen jag haft. Det började spöregna och det var massa moln som låg över det helt gröna berget och ja, det var typ som en actionfilm. Runt sjön var det massor av små bambuhyddor som fungerade som små restauranger. En stor buddha i guld spang jag också förbi sådär på strandkanten. Måste fota där någongång, man såg alltså inte ens i närheten av toppen på berget. Sjukt häftigt! Träningsverk i ljumsken har jag nu också, efter simning igår och spring idag!
 
Sen har jag pluggat, skrivit en rapport till skolan som jag snart ska posta in. Varit på lektion och sen var vi och handlade i ett gigantiskt köpcentrum. Jag tycker det är jobbigt att behöva köpa kläder som man inte riktigt vill ha. Köpte ett par, typ khikai (stavning?) shorts. För att jag kan liksom inte bara ha ett par, som jag har nu, att gå omkring i. Trodde att det skulle vara lite lättare att hitta rätt sorts kläder här, men det är det inte. Det är genomskinligt, för kort och urringat och inte bommull. -.- åh. jaja. Köpte i alla fall det där shortsen och känner mig lite som en djungelkvinna. Och så köpte jag en bommulsshorta.  Får uppmuntra mig med att det är billigt iaf!
 
Nu ska jag snart sova för jag är så trött! Imorgon flyttar jag och åker på läger!! Hihi! Hejsvejj!
Får en bild på min bror från Florida. Har inte hunnit fota här än, men det kommer! Fin är han iaf.
 

godmorgon

Publicerad 2012-11-14 04:46:00 i Vardagsbabbel,

Sitter här och är lite nervös.
Har en egen dag idag. Är upp till mig vad den ska fyllas med. 
 
Började i vanlig ordning med frukost och nu har jag repeterat Thai. Men nu då? Här vid datorn kan jag ju inte sitta och trycka. Funderar på att gå och simma och äta på en restaurang jag vet här i närheten. Så måste jag plugga lite till innan lektionen, men känner att jag måste iväg nu, på egen hand! Hihi! 
 
Det andra jag är nervös för är att på fredag ska jag på ungdomsläger, hopplahej va spännande. Är borta till söndag och då åker jag direkt till min nya familj. Sen kommer jag inte prata svenska annat än på skype, om internett finns! Pirrigt.
 
Nej nu måste jag iväg och göra något för att få bort lite av alla de små fjärilarna i magen! Hejdå!!

Thaithaithai

Publicerad 2012-11-13 15:10:00 i Vardagsbabbel,

Pluggar Thai så jag blir yr i bollen. Men om jag lär mig allt vi går igenom på lektionerna kommer jag kunna fett mkt efter två veckor! Får åka med Tim, britten, till och från lektionerna. Mycket snällt må jag säga. fattar dock inte hur han vågar köra i denna galna trafik!
 
Fick sitta ute en timme i bikini idag och sola när jag läste också, såå skönt. Bikini är absolut inte okej att ha annars, linne går inte heller för sig. T-skirt är det som gäller (och shorts till knäna). Eller avskurna ärmar möjligtvis, men inte något urringat. Mycket av sommargarderoben stannade i Sverige och mycket av det jag trodde skulle vara okej, var inte okej. Heja heja. Det blir till att köpa nytt här istället, men det är ju billigt, så är ju inte så illa!
 
Har precis ätit glass, hihi, och nu ska jag fortsätta plugget. Hejsvej!

facetime

Publicerad 2012-11-12 17:56:41 i Vardagsbabbel,

Så skönt att internett är bra här. Perfekt att ringa gonattsamtal med tidsomställningen för mig! Dock vet jag inget hur det blir med internett i nästa familj så man får passa på! 
Idag har jag köpt en karenväska! Wiiho! Så fin. Älskar den slappa stilen. Såå skönt, bild kommer någon gång. Ulrika har visat mig runt i lite i stan. Massa butiker med billiga kläder, massor av annorlunda lukter på marknader, trånga gator och gladafärger. Måste åka dit i en tuktuk och bara fota någon dag.
 
Min första Thailektion har jag också haft, kommer åka med Tim, britten dit imorgon. Är inte lätt ska jag säga er, finns liksom inget som är likt att hänga upp det på! Meeen jag ska lära mig! Hoppas det är bra i svea rike! Puss och gonatt från Chiang Mai!

Hej världen

Publicerad 2012-11-11 17:26:04 i Vardagsbabbel,

Idag har jag varit på min första Karengudstjänst! Ganska likt de jag är van vid med upplägg och så, bara det att allt var på karen så klart, fick en söt vän, Kiki (uttalas inte som Kicki) som översatte åt mig, dock var det ändå svårt att hänga med. Meen kul var det ändå! Fick hälsa på familjen jag ska bo hos sen också, spännande! (dom verkade väldigt snälla)
 
Efter det åkte jag med Ulrika till PowhKarenernas Hostel där vi hade tjejsnack. Uppskattade det jätte mycket, härliga tjejer/kvinnor med väldigt annorluna (samtidigt inte) perspektiv. Dit vill jag fler gånger, så mysig grupp. Tur att jag ska det också!
 
Sen åkte vi till internationella gudstjänsten, mm, engelska! Haha. Måste dock säga att det var mer annolunda än Karenernas gudstjänst. Fördommar spräks. Väldigt bra predikare, han var miljö och rättseaktivist. Han snackade i 50 min och det kändes som 10. Bra kille. Träffade en britt där som jag ska läsa Thai med imorgon. Han verkade väldigt trevlig så det bådar ju gott inför imorgon!
 
Imorgon börjar jag alltså med Thai, kanske ska vi åka och handla eller så kommer jag få studiematerial att läsa in.  Efter Thailektionen och middagen ska jag iaf få lära mig att handla på marknad. Hoho, kul! Tagga tagga pepp pepp! (Kanske badar imorgon också, får se) Hejsvejs! 
 
 

OC

Publicerad 2012-11-10 18:47:00 i Vardagsbabbel,

Nu ska jag lyda toppes råd och titta på ett OCavsnitt. Toppe hjälpe mig innan jag åkte att ladda ner en massa säsonger så jag skulle ha något att göra stunder som denna, och på planet.
Det borde få tiden att gå så jag kan sova ordentligt. Hoppas det är bra med alla er där hemma. Själv behöver jag två fläktar och ändå svettas jag! Puss och godnatt. Hejdå.

Schemat

Publicerad 2012-11-10 18:40:00 i Vardagsbabbel,

Tänkte kluddra ner vad jag vet hittills. 
 
Här befinner jag mig till nästa fredag, sen flyttar jag till en Karenfamilj som jag nu vet namnet på men varken kan skriva eller uttala! Där ska jag bo resten av de fem månaderna.
På måndag börjar jag med Thai undervisning, (Montagan hämtar upp mig på motorcykel, yee) som jag fortsätter med de kommade två veckorna.
 
Sen kommer schemat se ut som följande (just nu) ;
M - day off
T - Visit Pwoh Karen Hostel. Teach english, music, dance, help with homework.
W - City Karen Baptist Church (activities, games)
T - Vitit KBC Hostel
F - Preparation for visiting villages /churches
S - Teach songs, English in City Karen Baptist Church
S - Join in worship, sundayschoool at City Karen Baptist Church
 
Med lite resor till Konferanser och byar i bergen blir detta optimaliii tror jag!
 
Allt är påverkbart och förändlingsbart och det förändras hela tiden. Och allt blir vad man gör det till. Jag tycker det verkar som en fett bra grund att utgå ifrån! Mycket (95%) vet jag inte ens vad det innebär. Vad jag vet nu är att jag ska satsa allt på att lära mig Thai, har bara 20 timmar och det är allt. Jag ska plugga som aldrig förr, punkt slut. 

En regäl update

Publicerad 2012-11-10 18:28:40 i Vardagsbabbel,

Hej alla vänner!
Nu kommer en regäl update. Dels för att det är kul att skriva av sig. Framförallt för att jag måste hålla mig uppe lite till. 
 
Igårkväll möttes jag på Chiang Mai's flygplats av fyra karener. Welcome Helena stog det så fint på en skylt och jättefina blommor hade dom också med sig! I den 30 gradigt varma kvällen tog vi oss i en van, sittandes på flaket (utan bälte såklart) till en restaurang där vi åt mat för 100 baht dvs 25 kr för fem personer(!!). Sjukt god mat dessutom. Jag kände mig så välkomnad och dom var så trevliga. Sen skjutsade dom mig till en svensk familj som jag ska spendera första veckan hos. Kvällen avrundades med melon och papaya.
 
Fina blommor, luktar uuunderbart
 
Trött gick jag och la mig 00 lokaltid, dvs kl 18 i svensk tid. Vaknar utvilad (trodde jag) kl 2! Big nono, ligger som en pigg liten lax till 5-6 tiden och tvingar en mycket trött mig själv att vakna vid halv nio när jag hör att dom andra äter frukost. Har gått bra att hålla sig vaken nu under dagen, tots nu två nätter med risig sömn. Nattens taktik blir att vara vaken längre, så att jag inte vaknar sådär dumt igen!
 
Dagen då, efter trevlig frukost så cyklade jag och Ulrika (mamman i familjen) iväg för att simma. Hur härligt som helst, bästa är att det är en vana jag kanske kommer kunna fortsätta med. Bassängen låg nämligen precis vid ett av Hostelen som jag ska hjälpa till på! Sola kunde man också göra och röd på näsan blev jag! Vi åt lunch och sen mötte jag Montagan som var i sverige som volontär för fem år sedan i norrmalmskyrkan! Hon visade mig runt lite och jag köpte en "ny" telefon med Thainr, och ett par sunglasses. yee. Sen åkte jag hem hit för att direkt åka till en av barnens konsert. FIka på kvällen, sälskapsspel och nu sitter jag här och ska vara vaken! Tjolahopp
Min nya mobil
 
En väldigt bra dag! Känns väldigt bra att vara här. Chiang Mai är en stor stad, över en miljon invånare, men det upplevs i mina ögon nästan som en by. Det är fullt med smågator och söta små saker. Haha. (Bra beskrivning)
 
Imorgon ska jag på min första Karengudstjänst, jag kommer inte att förstå någonting, haha! Kl 14 ska jag få vara med på tjej/kvinno snack/samtal med Ulrika på ett av Hostelen (fett spännande! Men även där kommer jag nog inte förstå något) Sen efter det är det internationell gudstjänst! Då kanske jag förstår!! Och om jag orkar efter det på kvällen kan Montagan följa mig till en Karenmarknad! 
 
Håll hårt i hatten, mycket händer! 

 

FRAMME!

Publicerad 2012-11-09 16:20:05 i Vardagsbabbel,

Nu befinner jag migi Chiang Mai med ett stort leende på läpparna. Det känns som att det här kommer bli en bra resa. 

6 timmar kvar på tårarnas dag

Publicerad 2012-11-08 12:59:44 i Vardagsbabbel,

Ja vad ska man mer säga. Nerverna är en klump och en fjäril på samma gång. Nu ska jag försöka pressa i mig min sista lunch här i svea rike. Kyckling och avocado. Har aldrig behövts pressas förr, haha! 
 
Har packat nästan allt nu också. Var precis och nödhandlade strumpor till mig och en almenacka med älgar att ge bort. Två timmar kvar med toppe, sen ska jag säga hejdå till oskar och så följer mami och papi med till arlanda. Tårarnas dag kan man kalla det här. 
 
Men samtidigt pirrig, fylld av förväntan på att kastas in i något helt okänt. Jag vet att jag ska mötas av en grupp karener, dom kommer att ha en skylt med mitt namn. Jag ska spendera en vecka hos en svensk familj och sen bege mig till en karenfamilj. Och där vet ni allt jag vet. Inte varje dag man uttsäts för något sånt. Hoppas på internett så att jag kan fortsätta skriva här och hålla kontakt med nära och kära. 
 
Hejdå på, ett tag!

Dan före dopparedan

Publicerad 2012-11-07 14:06:12 i Vardagsbabbel,

Shit pomfritt! Imorgon åker jag. Hade ett hejdåkalas igår och idag slog det mig med 100km/h i ansiktet att jag verkligen åker imorgon. Är så hejdundrande nervös så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen eller börja. Mitt rum är ett bombnedslag och inte en endaste sak är packad eller tvättat. Hurra. 
Med lite struktur här i livet ska jag alltså
     -packa upp floridaväskan
     -tvätta
     -packa ner thailandspakningen
     -avregistrera mitt mobilabonnemang
     -skaffa ICA bankkort
     -städa rummet (kommernog ske automatiskt när jag börjara packa upp och packa ner)
     -skriva ut försökringspapper
     -checka in online
     -få myggnät av elvira
     -ringa thierry och skicka ett brev
 
Jaaa, det där var väl allt. Då kör vi. Juste ladda upp bilderna från florida och publicera här också, bara för att rensa hjärnan. Hej svej.
 

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela