Helena

Våga lev din dröm

nyklippt

Publicerad 2012-10-23 14:07:11 i Vardagsbabbel,

Blev nyfriserad av malin igår, med en särdeles slö sax. (Såg ut som på bilden, en sån där orange kökssax) Skillnaden blev inte så stor men skönt är det ändå. Det blev större skilnad på henne, borde jag satsa?!  I don't know, kul vare iaf. 
 
Idag ska jag städa ur hela lägenheten, dansa jazz och säga hejdå till Ida på över ett halvår. Sen ska jag säga hejdå till toppe påtvå veckor. Ojoj. hej och hå.
 
Vi har haft ledarskap idag, vi skulle hålla i 10-15 min och lära de andra något. Det var väldigt roligt att prova på en massa saker, alla hade verkligen tänkt ut roliga grejer att lära varandra! Själv så dansade jag lite med klassen.  
 
Neej, nu ska jag ta mig till lägenheten och städa! Ciiao.

Lördag

Publicerad 2012-10-20 17:14:12 i Vardagsbabbel,

Mys med pojken (måste passa på). Husbybadet med klassen, nostalgi och insikt att husbybadet kommer alltid vara detsamma. Och nu, förberedelser inför en fin trerätters med klassen. Jag och peiling står för efterrätt. Tror jag ska föreslå panacotta, verkar inte vara så svårt! :) Får se vad hon säger! 
 
 
Regnar gör det också. Är inte speciellt sugen på att åka hela vägen kommunalt ut till lidingö. Hm. kanske kan be snällt och få låna en bil. Planerar ändå att gå på gudstjänsten imorgon och säga hejdå till alla söta tanter och farbröder. Då kan jag lämna tillbaka bilen också. Får se vad päronen säger.
 
Något annat spännande jag kan berätta är att jag har linsfri period. Tydligen har jag "tendenser till sår" på hornhinnan och det vore ju inte bra att utveckla sår innan resan. Så nu är det glasögon som gäller fram tills Florida! (4 dagar kvar!! Eller fem, beror på hur man räknar)Så hej hopp på er alla såhär på lördagseftermiddagen. Hoppas ni får en fin kväll allesammans.

Ledighet

Publicerad 2012-10-19 08:45:35 i Vardagsbabbel,

Igår när jag satt på en otroligt värd middag med två riktigt fina vänner (närmare bestämt Evelina och Elvira) så fick jag det glada budskapet att jag är ledig idag! Wopido! Så skönt. Precis vad jag behövde :)
 
Så nu har jag sovit ut på mitt vis (till åtta, hihi) hemma hos toppelito och blir uppplockad av mamma om knappa timmen för att skjutsa henne till kyrkan och fortsätta till lidingö och börja tömmandet av lägenheten. Det är så sjukt att det redan är dax. Men flyttar ut på onsdag och då har jag ju ingen bil!
 
Toppe slutar sedan vid tolv och då lär jag vara färdig så ska vi mysa hela dagen, åh vilken bra plan! Igår var det Fairtrade FIKA dag också, åt så mycket fairtrade kladdkaka att jag fick bubblor i magen, värt.
 
Nej nu ska jag äta något riktigt gott till frukost. Hej svej alla fina vänner :)

fireriet bara fortsätter

Publicerad 2012-10-14 12:37:02 i Vardagsbabbel,

Har världens sötaste mamma, helt klart!
 
 
Ojoj, från fem på eftermiddagen till två på natten, men va lyckat det blev. Efter mysig frukost med paketöppning  med familjen mormor, morfar och toppe laddar vi nu inför tårtkalas med 150personer. Woopido! Dessutom dansar mina dansare i gudstjänsten kl 16! KOM om du vägarna förbi!
 
Känns som att Thailand kommer närmare också. Den här helgen var som en milstolpe känner jag nu som skulle hända innan. Och sen skulle det vara nära. Kära nån. Hur ska det gå? Florida åker vi till den 25 oktober. Är inte alls långt kvar. En och en halv vecka. Hej och hå, i det blå. Ha de alla! 
 
 

fotoautomat

Publicerad 2012-10-10 11:32:07 i Vardagsbabbel,

En sådan där grej som står på min checklista att göra i sitt liv. Tillsammans med att resa i indien. Dansa hela livet i afrika, rädda världen osv.

jag har världens bästa

Publicerad 2012-10-10 11:16:32 i Vardagsbabbel,

 
Hej alla. Tänkte bara berätta världens gulligaste som hände igår. Efter jazzklassen på danshögskolan blev jag upphämtad vid danderyd av toppe. När vi kom hem hoppade jag in i duschen och när jag kom ut väntade mig ett rum fullt av ljus och två små kladdkakor bakade i hjärtformar med jordgubbar på. Sen fick jag en för tidig 20års present som jag kommer ha på mig jämt. Därav bilden.
Har världens bästa helt enkelt. Kärlek ♥

tunnelbanevagnen

Publicerad 2012-10-10 07:59:00 i Vardagsbabbel,

Världen och människorna är lite som en tunnelbanevagn i rusningstid.

Kring dörrarna är det fullt med folk, så fullt att alla inte ens kommer på. I gångarna är det glesare och på sittplatserna har man gott om plats och tar kanske till och med upp två säten .
Tänk va skönt för dom som har sittplats och inte behöver trängas med dom kring dörrarna.

Om vi nu överför bilden av tunnelbanan till jorden och resenärerna till jordens befolkning vill jag bara meddela att nästan hela Sveriges befolkning sitter ner och tar upp två säten. Och vi tittar inte ens upp och ser dom som inte får plats i tunnelbanevagnen.

Senegalminnen

Publicerad 2012-10-07 22:49:02 i Träning,

Måste bara understryka att det var som att vara tillbaka i Senegal när vi dansade och sjöng i lördags. Helt euforisk (om man kan använda det ordet) känsla att få dansa och sjunga så och påminnde mig otroligt mycket om Senegal!
Det är verkligen något jag tycker är roligt. Trotts svett och mjölksyra så vill man bara dansa mer och mer för att det är så sinnessjukt kul! Haha, ville bara tillägga det, bästa träningen helt enkelt.

Helgens bravader

Publicerad 2012-10-07 22:44:18 i Vardagsbabbel,

Haft en helt underbar danshelg med Zifa! Knasigt bra slagverkare från Guinea var också på plats och det var helt sjukt grymt! Vi har haft ett event, omställningsgatan, i våran kyrka. Förändra för en förbättring ur miljösynpunkt. Sjukt viktigt, sjukt intressant och bra att man pratar om det på en seriös nivå. Och ja, det var då vi hade workshops och konsert med Zifa!
 
Planerar också för min mammas kalas som är nästa helg. Det är endel att stå i, då det ska sjungas en massa och  konfrancieras. Men kul och bra blir det nog i slutändan. Har dessutom kommit frammåt gällande Thailand (som för övrigt är jättesnart!) Vet vart jag ska befinna mig första dagarna/veckorna och har träffat två tjejer som gjorde samma grej fast för två år sedan. Värt. Enda som saknas nu på mitt visum är två resor med buss ut ur thailand. Wopido. Nervös. Nuuu ska jag mysa med pojken min. Pussochhej

Snabbabullar

Publicerad 2012-10-04 23:12:00 i Mat,

Det blev ett recept utan jäst med bakpulver istället, med tilllagningstid på 20 min istället för två timmar. Resultatet, nja inte som riktiga bullar, lite som söta scones. (Men när man är sugen på deg så..) Och med sällskapet så blev kvällen på topp. Bullar tee och så lite sånger och skratt på det. 
 
Så efter lektion om rättvisare ekonomi, cykling in och ut från stan och danslektion ska helena lägga sig. Drömmsött! 

Bulldegen

Publicerad 2012-10-04 20:26:07 i Vardagsbabbel,

Sitter här med macen, inte illa må jag säga. Har varit så velig på vilken dator jag ska köpa och det har tagit så lång tid att bestämma sig. Men nu så, kommer inte ångra mig känner jag!
 
Funderar då istället om jag ska dra igång ett bullbak. Är ju kanelbullensdag i all dess ära och glans och jag är ju så fruktansvärt sugen på bulldeg! Problemet är dock att jag inte har någon jäst, och att det tar två timmar.. Vi får se hur det blir! ha en go kväll - Ciao!
 
 

long time since,.

Publicerad 2012-10-04 14:08:49 i Vardagsbabbel,

Heej vänner och bekanta! Min elemenanta pojkväns elemenanta storebror har fixat en ny design! Stor applåd och hurra. Jag gör ett mobilinlägg för första gången och Jag är åtagande att hämta min nya dator!
Kan met bli bättre? Inte just nu! Ses här oftare framöver! Pusshej

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela