Helena

Våga lev din dröm

att sticka ut ur mängden,. eller inte?

Publicerad 2013-06-24 21:44:35 i Vardagsbabbel,

I eftermiddag har jag och pappa varit och tittat på cyklar i olika butiker. Efter många om och men så står det nu mellan dessa två. En svart Monark eller en (väldigt) gul Sjösala. Båda är treväxlade, bra rull (ev bättre på monarken då den har något smalare däck) Båda inkl. lås, lampa och korg. Det är helt enkelt bara utseendet som avgör.. Vill man sticka ut i mängden eller inte, det är frågan?
 

spelasjung och midsommarfirande

Publicerad 2013-06-24 21:29:00 i Vardagsbabbel,

Nu har det gått ett tag sedan sist. Mycket har hänt. Lägret har gått strålande fint, det är verkligen världens bästa läger. Mina danslektioner gick bra och stämningen på SpelaSjung går inte att hitta någon annanstans!
 
Midsommar firade vi på fina Utö, där vi även passade på att fira David&Jakobs födelsedag och Farfars&Majs silverbröllop så det har varit kalas alla kvällar! Silverbröllopet firade vi allesammans på Värdshuset dessutom, har aldrig varit där så det var extra kul (och lyxigt). Dansat loss på bakfickan och träffat Emelie som varit i Oslo hela året har jag också gjort. Dagtid har vi burit plank, timme ut och timme in. Vi ska nämligen bygga ett hus denna sommaren, själva, och första steget är att få upp allt på berget. Träningsläger, hej heeej.
 
Nu är jag hemkommen men imorgon bitti bär det av till Mormor och Morfar. Där ska jag vara veckan ut tänkte jag. Kan även meddela till min stora glädje att jag fått också fått sommarjobb! Jag ska jobba på Utö Bakgård, alltså bageriet på Utö! Börjar den 5e juli och jobbar månaden ut, ser jättemkt fram emot det! Så bara att komma på dagsutflykt till utö och köpa bullar av mig, ska bara lära mig kassan först! Innan det ska jag, förutom mormor och morfar då, åka på Almedalsveckan med Fairtade! Utbilda mig till teamledare och kampanja.
 
Myycket spännande är framför mig och ett högre tempo än planerat! Så kan det gååå! Hoppas det är fint med er alla! Njut av juni, då när sommarn är som bäst!

Sommarkalas

Publicerad 2013-06-16 00:02:52 i Vardagsbabbel,

Nu har vi firat två dagar i rad, både student och 25åringar. Tårta, klubb kusiner och jordgubbar. Fint väder hade vi dessutom. Nu laddar vi för dpelasjung imorgon, be en bön för fint väder, i alla fall under tältuppsättningen!

Ny mobiltelefon

Publicerad 2013-06-14 00:11:31 i Vardagsbabbel,

Ojoj, här händer det grejer. Min kära samsung som for i golvet för dryga halvåret sen i Miami har nu gett upp totalt! Använder nu min brors gamla iPhone och det går ganska bra, haha! Men det jag skulle komma till är att jag inte har några nummer, så har du mitt, det gamla goa, så smsa gärna! Får berätta om mina senaste ( väldigt härliga dagar) senare! Nu är det bädden! Gonatt 😊💤🌜👌

muffinman

Publicerad 2013-06-10 22:53:10 i Mat,

Lyckat bak. Tittar igenom gamla bilder på toppes dator, och minns seriöst de där blåbärsmuffinsen från två år sedan! Godaste everrr! Imorgon blir det student här hos broströms, sååå trevligt, minst lika gott som då antar jag! Planeringsmötet idag gick finfint förresten, träffa Emelie och Elina innan var myse. Nu ska vi sova gott. Måste också meddela att mitt knä inte mådde bra av springningen. Gå och dö vill jag känna över det. Jaja, lägger inte energi på det nu. Hade fiint!
 

daaanziie

Publicerad 2013-06-10 13:24:07 i Träning,

Nu har jag skuttat omkring hela förmiddagen och koreograferat. Lite spårat blir det allt, men kul! Nu ska jag ut i regnet, är lite besviken att jag missade friskispasset igår och sov för läne för att hinna komma ut innan frukost. Så det får det bli nu istället. Ut och spring! 

blåsippan och en kvällstanke

Publicerad 2013-06-10 01:59:00 i Resor, Vardagsbabbel,

Blåsippan ute i backarna står. Inte längesedan som det såg ut såhär. Cirkus två månader sen. Och ja, för ungefär två månader sen kom jag tillbaka hem till Sverige. Konstigt det där med tiden. Snabb men ändå långsam. Min tid i Thailand känns som en evighet samtidigt som känslan att jag aldrig ens varit där också existerar. De två månader som gått sedan jag kom hem har gått snabbare än ett andetag och snart har jag varit hemma mer än halva tiden jag var borta. Ojoj. Bäst att gå till sängs. Gonatt på er!

hejsan

Publicerad 2013-06-09 22:43:00 i Vardagsbabbel,

Heejsan. Sitter i min säng och funderar på hur jag ska avrunda denna dag.
 
Igår var jag och toppe ute och åt, blekholmsterassen, riktigt trevligt vid vattnet mot kungsholmen och passar fint för studentplånboken! FInklädda var vi och det var en highlight of the weekend så att säga! 2.5 idag, wopwop. Skål för det.
 
 
Malin i rålandshovsparken i torsdags
 
Idag då, har hängt med fina Maja och fixat inför student. Vet att jag sagt det förr, men oj, så jag gillar studentmotagningar. Så trevligt, ser fram emot tisdag när Fredde springer ut! På eftermiddagen fräffade jag Evelina och Elvira och bara pratade, och såklart med dessa flickor åt ost och kex! HAha, verkligen våran grej. Nu har vi fixat med tvätt, blir alltid trött som på ett trollslag när vi alla ska börja hjälpas åt med något sånt, och konstigt nog verkar det slå alla i familjen samtidigt! Haha. Jaja. Imorgon ska jag planera klart hela dansen är tanken, så jag kan ägna resten av veckan åt nice häng! Har möte imorgon också, 17.00 och innan ska jag träffa Elina och Emelie i stan en sväng. Nejp nu ska kvällen avrundas, vi får se hur. Kvällsprommenad i den fortfarande ljusa kvällen känns lockande! 

försommargrill

Publicerad 2013-06-08 17:11:35 i Mat,

Halloumi och sparris på grillen igår - go veggie!
Har haft himla skönda dagar. Mycket sol, och god mat. Har hängt med toppe igår och idag. Fixat inför freddes student (toppeklippergräs-jagsolarochläsertidning) och packat upp mina väskor (jagtvättar-toppehopparstudsmattamedoskar). Idag har jag börjat förbereda dans inför spela sjung, det kommer bli grymt. Är redan taggad! Ikväll ska vi ut och äta, vi åker mot stan vid sex och ser vart vi hamnar. Myse. Hoppas ni har en fin helg och riktigt njuter av solen och det underbara vädret! Det gör jag! 

nationaldagsfirande

Publicerad 2013-06-06 22:03:00 i Vardagsbabbel,

Tog trots allt några bilder under den 6e juni. Det var en riktig pangdag. Efter en sen onsdagkväll med studentfir och barhäng så vaknar jag och ida (hemkommen!!!!) upp till en solig nationaldag som vi firar med en massa friends i rålis. Mycket bra dag. Avslutades med ännu en studentfir hos Mellins i spånga. Gillar verkligen studentmotagningar. Alla är så glada, lyckliga och sommriga, vädret är fint och maten underbar och gratis!! (;

tidig morgon

Publicerad 2013-06-05 07:34:36 i Vardagsbabbel,

Idag vaknade jag otroligt tidigt, utan någon förklarlig anledning. Har kanske sovit för bra de senaste dagarna! Eller så var det solen som sipprade in genom min annars så mörkerläggande gardin. Det ä ju helt underbart väder! Nu ska jag minsan ge mig ut och promenera innan frukosten!
Idag ska jag på de första studentmotagningarna också, det är Kungsholmen som springer ut, grattis grattis fina ni!! Hoppas dagen blir grym så ses vi om ett litet tag!

restaurang

Publicerad 2013-06-05 07:24:00 i Mat,

Inför helgen funderar jag och toppe på att gå ut och äta. Tjoho! Har sagt att vi ska göra det jätte länge och till helgen är vi båda lediga och har sommarlov dessutom! Har tittat på Mr French, ett nytt ställe vid skeppsbron, gamla stan som ser fint ut. Herrmans är ett annat alternativ som ligger på södermalm, ett veggie ställe! Har ni något tips på nått bra ställe ni varit på? Helst med möjligheten att sitta ute och inte för hetsigt! 

  
Till vänster har vi bilder från Hermans vegetariska restaurang och trädgårdscafé och till höger Mr french. Vad det än blir ska det bli mysigt i alla fall. Inte ofta man lyxar till det så. 
 
 

bra eftermiddag

Publicerad 2013-06-04 22:06:00 i Vardagsbabbel,

En riktigt go bild för x antal år sedan.
Har haft en bra eftermiddag. Att träffa Elvira och leta studentpresent var trevligt, gick varv efter varv i centrum och blev trötta i fötterna. Hoppas de små vitmössorna blir glada nu! Haha! Mysigt att träffa Elvira i alla fall! ♥ Sen bar det av mot GamlaStan och vapiano för att hänga med Moa och Maria. Så gott och så trevligt. Prateliprat om allt möjligt och sen tittade vi på Malin&Arvids konsert med St Jacobs Ungdomskör i Storkyrkan. Riktigt bra. En sån där konsert när man får rysningar av alla fina toner. Fick åka med Svenssons hem och nu tror jag minsann att det blir kvällsfika med familjen. Fika fika fika, det är det vi svenskar är bra på. Hoppas ni har haft en fin junitisdag. 

springtur

Publicerad 2013-06-04 14:38:05 i Trend, Träning,

Nu har jag hängt både med Johan och Oskar som började sent så det blev inte mkt upppack på förmiddagen ädå, hehe. Dock har jag tagit mig en kort springtur i skogen (tog kortaste rundan 2,5km för att inte börja med att slita ut knät, eller motivationen), ätit lunch, sitter nu med en kopp kaffe och ska snart till centrum för att träffa Elvira! Inhandla lite studentfix, har lust att köpa ett par skor också,. Om bara pengarna växtre på träd! Något sånt här vore trevligt att lägga till i garderoben. Vi får väl se, PUSS

en ny dag

Publicerad 2013-06-04 09:18:00 i Vardagsbabbel,

SItter i sängen med datorn. Långa mornar är så goa. Funderar på vad jag ska göra denna dag. Måste packa upp. Igår blev jag färdig med ungefär hälften av lidingöpackningen och thailandsväskan står fortfarande ute i garaget. Det var liksom annat som distraherade, fint väder, middag hos grannar och kvällsprommenad & tee häng med Pia! Åh va det var mysigt att räffa den flickan måste jag bara tillägga. På tok för länge sen! Dock inte så konstigt med tanke på att hon befunnit sig i götlaborg detta år!
 
Förutom packa vill jag träna, måste också fixa lite inför studentmottagningar jag ska på. Till kvällen har Malin konsert i storkyrkan med sin kör, det vill jag gå på! Dessutom kommer Ida hem idag!!! Woooo, hon har varit borta sen i oktober, så tagga tagga tagga på att träffa henne!! Hoppas ni får en fin dag, så får jag se vad det blir av min! ♥ 
 
 

100 sommardar

Publicerad 2013-06-03 10:21:00 i Vardagsbabbel,

 Ja hörrni, nu är det juni och jag sitter med sommarlovet framför mig. Möjligheterna är många och de spikade planerna få. Just det där med få spikade planer är ovanligt för att vara mig, och jag ser det som en möjlighet. Möjlighet till spontanitet och ostress. Ser fram emot studenter, grillkvällar, kubb&bubbel och brännboll. Lugnet, Utö, midsommar och kusiner. Roadtrip, båtsemester, strandhäng, firningar, utflykter, sol&bad. Äta glass och ha tunnatyger, kvällspromenader som är ljusa och massor av myggor. Sommar helt enkelt. 
 Alf Henriksson;
Var glad min själ åt vad du har
nu har du hundra sommardar
och detta är den första.
När solens lopp sin ände tar
då har du nittionio kvar
och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står
i morgon blir med ens i går
det går så fort att vandra.
Lägg märke till att vad du får
är hundra sommardar per år
i morgon är den andra
 
Dikt som mamma brukar citera ur såhär i början av sommarn. Mysigt. Njut helt enkelt. Bilden tog jag för något år sedan i ett av mina små paradis här på jorden. Det var en junikväll i Lugnet, ni vet där ladugårdväggen flagnar, svalorna flyger och korna tuggar hö. Ditt ska jag spontana inom kort.

dans

Publicerad 2013-06-03 10:05:00 i Träning,

    
Dans är så underbart. Det ger mig så otroligt mycket energi och är ett sätt för uttryck. Kombinationen musik och rörelse är perfekt för mig. Bästa träningsformen nominerar jag det heltklart till. Här är bilder från olika tillfällen inom närmaste tiden när jag fått njuta av dans i olika former. På föreställning, dansgolvet på babasonic, inspirationskurs för eget lärande och som lärare själv. Kan också glatt meddela att jag ska jobba som lärare i höst på funkykids!! Kul med nytt sammanhang! Ska också inom kort börja planera för dansen på spelasjung, är riktigt pepp. Hoppas ni alla har en träningsform som också kan vara er hobby. Då blir man liksom aldrig av med det! 

utflytt

Publicerad 2013-06-02 21:16:22 i Vardagsbabbel,

Idag har jag lämnat Lidingö. Städat ur, packat ihop allt, sagt hejdå och lämnat in nyckeln. Har också pratat om Thailand, sista inplanerade gången just nu, på Barnens Gudstjänst. Något som var grymt kul och energigivande var utomhusfriskis i edsbergsparken. Det är så gött att det är gratis, alla söndagar och onsdagar 18.30. Nu ska jag verkligen komma igång med träning ordentligt, kommer ha all tid i världen också, för nu är det SOMMARLOV! Blir mycket studenter nu i juni vilket är mysigt, och sen är det spelasjung som jag inte kan rå för att se fram emot jättemycket! Bästa lägret någonsin ju! Nu är jag hemma hos broströms, har precis ätit torskpaj, miiicket gott, är så underbart väder också, så vi åt utomhus i kvällsvärmen. Hörrni, det är juni, njut at livet! 
Bild på finafina klassen. Gllar oss så mycket. Så mycket inspiration under det här året, så mycket tankar och funderingar. Dessa människor har fått mig att se så mycket på nya sätt. Tacksam är vad jag kommer att vara livet ut för detta år. 

lördagskväll

Publicerad 2013-06-01 20:48:59 i Vardagsbabbel,

Sitter och känner mig sådär perfekt lagom mätt efter pizza! Har dansat hela dagen på inspirationskurs (så ja, jag var värd pizza), afro, modernt och barndanspedagogik. Sjukt kul och givande. Är så tacksam att jag fick möjlighet att gå kursen!
Inatt är sista natten med gängetockså. Hade en så fin dag igår på skolavslutningen. Kommer se tillbaka på tiden på lidingö med ett leende på läpparna. Något jag också ler över är torsdagskvällens bilder. Var på Oscarsgala (skiva) och dansade natten långelilong. Så kul. Nu ska jag packa det sista inför flytt imorgon och planera min sista (ser ut så just nu iaf) thailandpresentation som jag ska ha i barnens gudstjänst! För att hinna spendera sista kvällen med mina fina klassisar! Ha de fint alla. 
wowowoo, klart de gamla rävarna ska förevigas på bild. Puss♥

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela