Helena

Våga lev din dröm

Uppsala

Publicerad 2013-04-29 22:40:03 i Vardagsbabbel,

OJ vilken häktisk dag jag har haft, har flängt hit och dit. Haft riktiga superlektioner med Petter från Diakonia på Lidingö. Träffade kära Moa i stan efter och fixade&taggade inför valborg, införskaffade också lite nytt till garderoben. Kulikuul. Måndagsmiddag med klassen (Thaimat av Samart) och sen packa och bege mig hit, till Uppsala. Just nu är lägenheten tom, men inom några timmar kommer tvåan förvandlas till hotell för många friends, trevligt. 
Har satt mig med en kopp te och tänkte skriva ett arbete så jag inte behöver ha det hängandes över mig, när jag är klar med det är det bara att börja fira in våren! Hoppas ni får en fin Valborg!

trädgårdsjeans

Publicerad 2013-04-28 22:17:23 i Trend,

Dessa gamla jeans hade jag glömt att jag hade. Det är från början mammas, de blev slitna och hon började använda dem i trädgården vilket ledde till att de blev väldigt slitna. Jag sydde in benen på dem för ett par år sedan och började använda dem. Tyvärr blev det ett ganska o-charmigt hål i rumpan efter flitig använding vilket ledde till att de hamnade innerst och nederst i garderoben. Nu har jag dock precis lappat ihop hålet och det ser ut som vit innerficka. NICE: Miljö-Helena i farten. För visste ni att det går åt mellan 7 000 - 30 000 liter vatten att tillverka endast ett par jeans? 

nyinhandlat

Publicerad 2013-04-28 20:44:00 i Trend,

 
 
Lite go-shopping. Köpte skor på rean som dessutom var ekologiska från DinSKo. Helt vanliga beiga tygskor och ett par neutrala svarta ballerionos. Behövs alltid. Sen hittade jag en fin bh från twilfit, triumph (klubbdagar 20% wowowo) Skön och fin var den. Behövs nytt, nästan allt blev missfärgat och sönderfransat i Thailandet. Tips från coachen; satsa kvalité framför priset. Du vinner på det i längden,du får saker som håller och är bekväma. Dessutom är det miljösmart att inte köpa nytt var och varannan månad! 

helgen som gått

Publicerad 2013-04-28 15:08:02 i Vardagsbabbel,

Bild från körresan, men samma glada känsla i kroppen även efter denna helg. Har varit på Gålögården och hängt med församlingen. Riktigt härligt. Mycket ute, mycket lek och gemenskap och mycket dans. Nu siter jag på min säng i sollentuna och funderar på hur jag bäst ska spendera min eftermiddag. Tror jag ska ta mig till stinsen och leta skor. Har sagt till mig själv att jag inte ska ha converse något mer och vipps har jag inga skor att sätta på mig! Börjar peppa Valborg oh uppsala, det ska bli miicket trevligt! Hej så länge!

mc fresh

Publicerad 2013-04-26 10:22:22 i Vardagsbabbel,

Min bror är med i en tävling på Mc Donalds, inte för att vi gillar det företaget, eller maten dom serverar, men för att vi gillar honom och han ligger just nu på 8e plats av 23 000 burgare. Tävlingen håller på tills den 29e april och det är gratis att rösta. Gör det varje dag från alla dina tekniska grejer, 1ggr/dag funkar det. 
www.mini.nu/mcfresh

tiden

Publicerad 2013-04-25 19:00:58 i



Undrar hur mycket jag måste bestämma mig för att det ska bli skillnad. Tycker att jag bestämmer mig helt, varje gång, men tydligen inte tillräckligt. Denna vecka är jag dock stolt över mig själv, men nöjd, det är frågan. Haha. Det kanske är där haken sitter?

gult

Publicerad 2013-04-24 15:10:00 i Trend,

 
Gult är inte fult. Gult är vårigt, glatt och fint. Denna funkar till både vardag och fest och idag är det vardag. Har saknat att ha transparent, tjolahopp. Nu ska jag in till kyrkan och förbereda dans inför helgen på Gålö. 

godmorgon

Publicerad 2013-04-24 09:25:24 i Mat, Träning,




Godmorgon alla vänner! Hoppas det är bra med er alla såhär en onsdagmorgon i april!
Jag tycker verkligen om mornar. Tror det beror på att man får sig en nystart och chansen att börja om. Nya möjligheter känslan. Min onsdag har börjat riktigt bra, nämligen med ett yogapass på friskis. Promenad i solen både dit och tillbaka, en riktig varm dusch och en mysarfrulle på det. fortfarande har jag tid och livet är gött! Njut vänner, det är vår!

YOLO - va?

Publicerad 2013-04-23 18:19:00 i Vardagsbabbel,

Riktigt glad över resultatet av allt planerande. Temaeftermiddagen blev lyckad och det kändes fett värt. Vad som inte är värt är att jag fått munsår. Gå och dö läppen. Känns som en varm stor sten som dunkar och man vill helst bara skära av den. Då vet ni hur det känns. Sitter du som en liten pamela anderson och klurar på danser inför helgen. Tingsek är en nyhet för mig iaf och helt klart värd att lyssnas på. Ikväll det Kinamat med Peiling och Johan. Ingen träning och inget AfterWork i kyrkan. Så var det med det. satsar på Yoga imorgonbitti tror jag, 7.15 börjar det. Fick en sovmorgon så det passar mig och miin läpp alldeles perfekt. Nej nu ska jag och min läpp fortsätta klurandet. Ha det fint alla. Njut av livet, stressa inte, då kommer ni se ut som mig inom kort. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fett snygg, yeyeyeee (elefant örhängen)
 

tillbakablickar

Publicerad 2013-04-23 10:27:01 i Vardagsbabbel,

Sitter och förbereder en temaeftermiddag här på folkhögskolan som våran klass ska hålla i. Ska presentera min vistelse och mina intryck på fem minuter. OJ. Orden som kommer upp är gemenskap och gästvänlighet. Enkelhet. O-tid och harmoni. O-planerande och o-pretentiöst, att våga tro och möjligt.
Går igenom bildgalleriet. Saknar MeYo. 

laleh

Publicerad 2013-04-22 20:06:31 i Musik,

  
mm, vilken grym brud alltså. nu är det helt perfekt timing att lyssna på vårens första dag.

hemfärd

Publicerad 2013-04-21 14:51:19 i



Nu beger vi oss hemåt igen. Arbetsintervju och myslunch på altanen med massa filtar. Matlådor från gårdagens kalas, inte illa det heller. Har varit så sjukt gött att få spendera så mkt tid med toppe den här helgen, kvalitétstid.

on a boat

Publicerad 2013-04-21 11:06:00 i

Nu sitter vi och dricker morgonkaffe påväg mot utö. Soligt och fint är det, och jag mobilbloggar för första gången. tjolahopp och hej.

twinnieparet

Publicerad 2013-04-20 17:32:15 i Vardagsbabbel,

Gårdagen vart mycket bra. Strosande i Uppsala med sköningar, lunch på ett mysigt fik, tåg till stockholm ca två timmar i stället för en. Pulspasset på friskis var feeeett. Så himla skönt att träna, längtar tills det blir vanavanavana. Firning hos brödernagrus och fasching var mycket trevligt, go mat, gott sällskap, bra musik, bra dans osv ni förstår. Sov ute i sollis hos broströms och idag har vi vandrat som twinnies till kista i det finfina vädret. Handlat in lite av varje och myst. Nu laddar vi inför släktkalas här ikväll för firning av freddan. Hej vad alla fyller år i april. Imorgon ska vi till utö på anställningsintervju, spännande. Glaaad lördag
 
 


 

morotssoppa

Publicerad 2013-04-19 10:39:00 i Mat,

Wopwop, veckans veggie jag lagade var lätt morotssoppan. Nästa ska jag prova lassagne! (spenat och feta, tagga) Här är receptet på soppan, muumma! (för ca 4pers)
 
-Hacka 4 morötter och 2 gula lökar och fräs.
-Koka tillsammans med grönsaksbuljong tills morötterna är mjuka. Fyll med vatten i kastrullen så att det precis täcker. 
-Mixa allt i mixer. Jag har stavmixer, fungerar lika bra det!
-Koka upp igen, ha i 2dl creme fraiche och 1burk cocos mjölk. Krydda med salt och peppar om du vill.
 
Voila! Lätt och gott och veggieeee.

mysarmorgon

Publicerad 2013-04-19 10:32:08 i Vardagsbabbel,

Nu befinner jag mig i Uppsala i toppelitos lägenhet. Har självstudier idag så igår eftermiddag passade jag på att åka hit. Trevlig middag med hans uppsalavänner igårkväll och nu väntar en mysardag. Frukost på sängen har vi precis ätit och snart ska vi ut och GÖRA stan. Behöver en massa saker så det blir perfi. Åt verum hälsofil, inte testat förr men 100 miljarderbakterier (gulligt) smakade väldigt bra.
Sollentuna sen någon gång, jag måste skriva och lämna in ett arbete och så måste jag förbi Lidingö och hämta saker innan vi ska till Odenplan och fira Johan. Brodern har ju fyllt 18 och nu ska han firas av Markus,David,Jakob,Andreas,Toppe,Fredde och ja, mig. Första planen var en herrmiddag, men nu är jag ju hemma så mig slipper de inte! Får se om jag hinner träna när jag är på Lidingö. är ett pulspass vid 17.30. Vore kul att hinna med! Vi får se. Haaasta luego, eller på thai, PopGan!

tisdag

Publicerad 2013-04-16 22:15:00 i Trend,

Ledig förmiddag. Träning och pyssel på rummet. Det behövde jag. Väldigt skönt att bara ta det lugnt. Lagade lunch med Malin och Peiling innan vi begav oss till betel och THS. Konferense om Minioritetsfolk i olika delar av världen. Intressant. Hade en middagspaus på en och en halv timme och då passade det så bra att jag fick träffa min kära Moa som har flyttat till åkeshov. Mycket fin lägenhet och gooooda jordgubbar. Nu är jag hemkommen, imorgon ska vi tillbaka tidigt till THS så nu blir det bädden. Gónatt på er! 
Improviserat smyckesskrin. Goo återvinning!
 

Värmland

Publicerad 2013-04-16 06:41:15 i Musik,

Även det här, sjukt bra del i föreställningen. Faktum är att hela föreställningen är grym och man ryser och gråter typ hela tiden! Vet ni vad det bästa är, alla ni som inte var i Värmland i helgen? Att vi kommer sätta upp den igen i maj, i stockholm!!

Värmland

Publicerad 2013-04-16 06:34:03 i Musik,

Lite bilder från föreställningen fick jag. Emelie från ungdomsgruppen där har fotat de här bilderna. Tack så mycket!
 

jympa soft

Publicerad 2013-04-16 06:14:22 i Träning,

Idag ska jag göra allt annat än rivstarta min träning. MEN jag ska starta. Har ledig förmiddag så jympa soft 9.30 med irene, låter inte det som en väldigt bra start? Jag och Malin har kollat upp olika träningsmöjligheter här i närheten och friskis är det mest prisvärda har vi kommit fram till. Tar fem minuter att gå från oss, kostar 400 för en månad utan uppbindningstid och så är det nybyggt och fräscht, har massa olika pass och bastu. Voila, där ses vi 9.30 idag, jag och pensionärerna här på lidingö! 
 
 

körresa

Publicerad 2013-04-14 23:17:32 i Vardagsbabbel,

Efter en helg full av sång i Värmland sitter jag nu utslagen på min säng men en tappad röst och ett aningen värkande huvud. Glad över helgen är jag, över mina fina vänner jag har i kören och hur grymt bra våran föreställning var. 
Har precis skickat in universitetsansökningen, inte så värst god tid och inte så värst övertygande om jag kommer in. Men himla roliga kurser och program har jag valt. Nu är det bara att be och hoppas på det bästa. Skönt att veta att det finns en plan för mig hur som helst. Nu ska jag sova. Imorgonbitti åker jag till lidingö och tanken med denna vecka är att försöka landa här. Låter lätt men icke om man heter Helena med de höga ambitionerna. 
Hoppas ni sover bra inatt. Det ska jag försöka göra. Hej.

intressant

Publicerad 2013-04-08 05:09:00 i Träning,

1 påse jordnötter (100 g) 
     57 min. (630 kcal)
1 brownie 
     27 min. (300 kcal)
1 snickers 
     25 min. (280 kcal)
1 påse godis (blandat)
     24 min. (271 kcal)
1 fralla med smör och ost
     19 min. (257 kcal)
1 äpple
     4 min. (45 kcal)
1 morot
     2 min. (18 kcal)
Hittade precis en kul sida, aktivträning.se med massa  roliga artiklar, tränings- och kosttips (och recept). Bl.a. en guide i kaloriförbränning i samband med löpning. Det här är för en man på 80 kg och alltid är det ju individuellt. Tycker också att uppgiferna är lite luddiga meeen man kan ha det som en riktlinje. Enligt det här betyder det alltså att om man äter 10 kcal så förbränner man det på 0,9min alltså ca en minut när man har en hög puls som t.ex. vid löpning. Så om man håller igång i 60 minuter, ett danspass, träningspass, jobba i trädgården, promenad eller vad som. Så förbränner man ca 600 kcal. En jordnötspåse eller ja, 33st morötter! 

Har nämligen tänkt att sätta fart med träning nu när jag kommer hem och så är det kul när man planerar att veta hur mycket man gör av med! Vet att genomsnittliga rekomenderade dagliga intaget för en kvinna är ca 2 000 kcal, man måste räkna in att man hela tiden förbränner kalorier. När man tränar -> mer kalorier förbränns, mer mat in, annars kommer man efter någon vecka inte orka fortsätta med sin träning. Ät och var glad. Träna och må bra!   

GO VEGGIE

Publicerad 2013-04-08 04:42:48 i Mat,

Har tänkt att jag ska övergå till att äta mer vegetariskt nu när jag kommer hem. Startade precis en liten veggiegrupp på fb (om du är intresserad är du hjärtligt välkommen, tanken är inspiration och recept idéer). Jag kommer, nu till en början iaf, vara veggie på vilkoret att när jag lagar själv eller alternativet finns så väljer jag vegetariskt. Men är man på bjudning (eller bara är dödligt sugen på blodpudding) Så är kött inga problem. Man måste ju börja någonstans och dessutom är det inte waste of time att välja vegetariskt ibland. Varje situation där du gör något bra är positivt (i alla möjliga sammanhang), det nollställs inte nästa dag om du äter köttbullar! 
Anledningen är absolut att det är mycket mer miljövänligt att äta vegetariskt. Sen har jag dessutom fått se hur det går till i slaktprocessen och även ätit de delar av djuren som vi i sverige är alldeles för fina för att ens smaka på. Har dessutom levt väldigt vegetariskt i Thailand då kött är dyrt och det har funkat fint. Kommer äta fisk ja, men inte någon rödlistad här inte!

Det här ska jag laga. Bönsallader, falafel, spenat och feta ost lassange och soltorkad tomat och oliv paj. Soppor på rotfrukter och bönor kommer också att ätas mycket känner jag på mig. 
Så inspiration är hjärtligt välkommet, ni kommer säkert få se mina underbara kreationer här framöver så ni kanske också blir peppade, på att iaf äta vegetariskt en måltid? PEACE

jag vill bo under ett vattenfall

Publicerad 2013-04-08 04:24:00 i Vardagsbabbel,

Jetlagen visar sin makt mot mig. Nu sitter jag här och klockan är halv fem, vid tre vaknade jag efter undefär fyra timmars sömn och känner mig fortfarande efter packande och omkringsurfande inte ett dugg trött. Jaja. Här fick ni två bilder från en av mina sista underbara dagar i Nong Tao. Bada i ett vattenfall är det inte varje dag man gör här i livet.

redan och äntligen. underbart och overkligt.

Publicerad 2013-04-07 22:04:00 i Vardagsbabbel,

Hemma. Känns verkligen overkligt. Efter 28timmars flygresor hit och dit, med alla äventyr som det innebär att flyga, var det ett verkligen kärt återseende på arlanda igårkväll! Familjen och toppe mötte upp mig med pussar, kramar och blommor. Mysfika på sena kvällskvisten och Evelina och Elvira kom och överraskade mitt i natten med finskylt och allt! Vi satt och pratade inpå småtimmarna, prata prata och FIKA!
 
Var otroligt chockad av hur mjuk en säng kan vara (hade helt seriöst glömt bort). Dagen som gått har bestått av kramar och leenden. Himla underbar gå-på-molndag! Åkte och hälsade på Broströms och tog en morgonprommenad hem. Louise kom över på lunch och sen i kyrkan blev det kramkalas med massor av fina! Åh va jag har saknat alla! Kvällen spenderades med mina underbara kusiner Dave and Jaaaake, Emelie följde med från kyrkan. Morbror Thorkhild kom innan han skulle resa tillbaka till Norge efter en sverigevisit. Toppe var med och hela la familia! Nu sitter jag i sängen och ser fram emot att träffa mina klasskompisar imorgon. Dock ser jag inte fram emot att packa, haha. Orkar verkligen inte. Tror jag gör det imorgon. Ha det, hoppas vi ses snart! Gonatt!!

skål på eder alla

Publicerad 2013-04-05 14:32:57 i Vardagsbabbel,

Här har vi tjejen som efter en heldags dykande (dykarcert yeyeye) följt av 14timmars nattbussåkande, spenderat en hel dag med ca 40kg packning i ett 37gradigt Bangkok. Nu sitter tjejen på Bangkoks internationella flygplats och dricker en kopp kvällskaffe för det dröjer ytterligare några timmar innan den 26timmars långa resan hem börjar på riktigt. Hoho. (Vad gör man inte för budgeten.) Vi kan ju gissa hur fräsh hon kommer vara när hon anläder till svearike. Men det gör henne inte så mycket för just nu är hon väldigt peppad på att träffa nära och kära, andas ren luft och prata svenska! Over and out, vi ses antingen i beijing, frankfurt eller STOCKHOLM!!! ♥ 

känns redan långt långt bort..

Publicerad 2013-04-03 01:43:00 i Vardagsbabbel,

Hur ska det så inte kännas när jag kommer till Sverige? Har ingen lust att komma till ett kallt stressat, utseende-, tids- och prestationsfixerat sverige.Snälla ge mig ett vårigt fint sverige. Ett soligt sverige i alla dess betydelser. 

You never realised it until you let it go..

Glimtar från Bangkok

Publicerad 2013-04-02 16:34:48 i Vardagsbabbel,

Har nu också även upplevt Kungens sång på bio. Innan varje film på varje biograf står alla upp under sången i respekt. Precis som man gör varje morgon kl 8 och varje eftermiddag kl 18. Allt stannar till. Söndagmorgonen gick vi upp kl fem (ja ni hörde rätt) för att ta oss till en park så att jag skulle få uppleva det även i Bangkok. Hur alla, försäljre, motionärer, barn, gamla, alla stannar upp under sången. Står stilla och tysta i respekt och sedan fortsätter. Häftigt. Våra resor skedde även med buss, blev många felkörningar och extremt varmaturer. Men ja, 15 bath (3kr) för att åka buss en timme för tre personer, vad gör man inte. Frukost lunch och middag bestod av olika nudelstånd och marknader. Kul att verkligen uppleva stadslivet i Thailand till max. 
Sjukt sorgligt att säga hejdå sen. Jag begav mig till nattbussen mot Krabi, Tijor till natttåget mot Chiang Mai och Min till sin syster i utkanten av Bangkok. Bra dagar, bra avslut. Sista hejdået av vänner här. Vad som är skönt är att Thailand är ett relativt enkelt land att komma tillbaka till. Är ju extremt mycket turism så man kan hitta billiga biljetter. Vad som facinerar mig så sjukt mycket är vilken bredd Thailand har. Att Nong Tao eller vilken annan bergsby som helst är samma land som Ao Nang, Krabi känns ju helt vrickat. Men så är det iaf. Vilket pangland jag har fått möjligheten att komma till alltså. Med de orden tackar jag och säger godnatt. Imorgon ska jag till PhiPhi och dyka!! WOWOWO! 
 

Glimtar från Bangkok

Publicerad 2013-04-02 16:19:57 i Vardagsbabbel,

Staden i staden. Varför har inte sverige också ett Chinatown? Vi skulle behöva lite marknader. Nämde jag förrresten att vi tre tillsammans levde på 3000 bath på tre dagar? Mat, boende, resor, allt. Dvs. ca 700kr. Tre dagar, tre personer 700kr. Lycka till Sverige.
 
 

inteilla

Publicerad 2013-04-02 11:53:50 i Vardagsbabbel,


Jag ska bli ariel!!! Shit va kul det var idag, och oj va jag är trött! Övningar i pool och massor av info i huvudet. Imorgon ska vi ut till PhiPhi och dyka i haaavet! Waaa va roligt! Ikväll tänkte jag föra över bangkok bilder och ladda upp några. Men nu ska jag ta en välbehövlig dusch och ta en massage innan middagen! På återseende!

update - never too late

Publicerad 2013-04-01 16:49:33 i Vardagsbabbel,

Jag lever och är inte död. Har förflyttats via natttåget till en stad jag aldrig kommer glömma. Bangan finns det mycket att säga om, många fina bilder som kommer och minnen jag sparar. Efter tre otroligt intensiva dagar med mina två härliga vänner förslyttade jag mig med nattbus från hufvudstaden till Krabi. Kom fram imorse och fixade gratistaxi och hittade hotell, klarade teorin på dykarskolan och har sedan haft det sjukt skönt med sol, bad, träning, massage och middag. Första gången jag semestrar själv. Resa själv - ja, men semstra. Dock ska jag börja dyka imorgonbitti och hoppas på någon vän. Annars har jag det rätt bra och om fem dagar befinner jag mig i svearike igen. Knas i hela ballongen. Så ska njuta av mina tre kommande dagar här i ao nang (fast olika öar utanför eftersom vi ska dyka) så ses vi alla på arlanda den 6e vid niotiden på kvällen, okej?
En stor händelse som jag inte glömt är att min käre käre bror blir vuxen idag. Jag är ju typ sjutton i min hjärna, och nu är han arton? Tiden alltså. Här kommer därför några guldkorn från goa tider. Om du läser Johan, så grattis på din dag! Och alla ni andra som läser, glöm inte gratta och gör något kul åt honom för min skull! När jag kommer hem ska jag fira honom ordentligt! Men fram tills dess ger jag er alla fria händer att överraska honom!! Nej nu ska jag sova. Mina ögon är tunga som stenar. Ja, berättar senare varför! Hej svejjj!!

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela