Helena

Våga lev din dröm

Vitamin-bost

Publicerad 2013-10-30 09:16:00 i Mat, Vardagsbabbel,

Med denna vitamin frulle i sängen och mysardag ska jag försöka bota mitt halsont! 

Gröt med lin- och solrosfrön. Banan och blåbär på toppen. Grapefrukt-juice och tee. Äppelmos och kiwi!! Lyx. 

grill

Publicerad 2013-10-28 10:53:52 i Mat, Träning,

Här har vi två stiliga killar igår när vi firade allas våran bästa mami som fyllde år. Blev en riktigt bra dag, softade hela förmiddagen i sängarna men lång frukost på sängen och paketöppning. Efter dansjobb hela eftermiddagen så festade vi till det ordentligt på grill, Drottninggatan, rekommenderas alla dagar i veckan!! Otroligt gott och trevligt osv. Sjukt fin inredning och bra stämning.
Idag ska jag plugga lite och gå på friskispass för 10kr med mor och bror. KUL!
 


veggie tipsarn

Publicerad 2013-10-25 11:21:00 i Mat,

Tre kvällar i denna vecka har jag lagat pang-goda vegetariska middagar som dessutom blivit massor av matlådor att frysa in. Det är ju mina egna små påhitt så några officiella namn eller bilder finns inte men you just imagine, ok?
 
1. Broccoli och kokosmjölkgryta. Fräs gul lök & broccoli och vitkål. Krydda. Addera kokosmjölk och soja. Klart! äter med ris eller som en soppa. 
2. (jättegod!!) Lins och spenatgryta. Fräs gul lök, champinjoner, morötter, och broccoli. Koka röda linser. Lägg i det frästa i linskoket. (ha lite extra vatten) Lägg till lite frusen spenat. Häll i tomatkross med basilikasmak och matlagningskrädde. krydda. KLART! (ät med ris, eller som soppa)
3. Linssallad och blomkålssallad. Koka gröna linser (dubbel vatten mängd) Hacka sallad, gurka, tomat & mozzarella. Stek blomkål och harekuvert. Blanda allt och ät med en klick pestoo. 
 
Noom nom nom. Massa tips på mega god, billig (du tar vad du har och extrapris i affären) vegetarisk mat! Blomkål innehåller massa c-vitamin och kalcium, broccoli innehåller järn och linser, ost och svamp innehåller protein. You don't need to eat dead creations! haha, nejmen vad jag vill göra är att inspirera till att äta mer vegetariskt, det är inte så svårt bara man får lite inputs och inspiration.
           
 
 
 

bra morgon

Publicerad 2013-10-24 10:56:42 i Träning, Vardagsbabbel,

   
Promenad längs med fyrisån med laleh i öronen. Nu har jag hämtat ut min tenta som jag är så stolt över och sitter nu med en kaffe (alltid fairtrade) och ska börja dagens rättningsarbete. Tänkte på det att det finns så mycket att vara tacksam för när jag cyklade hit. Satte i nya linser i dag och allt blir så mycket klarare då, som en påminnelse om hur jobbigt det hade varit om jag inte kunde se, eller inte kunde röra mig och så spann tankarna vidare. Hoppas ni får en alldeles förträfflig torsdag, njut av livet! Det ska jag. 
 
 

hooked on a feeling

Publicerad 2013-10-23 18:24:39 i Vardagsbabbel,

Jag säger bara ha-le-lu-jah! Min konfliktanalys är färdig, inte helfärdig men nu har jag skrivit ner allt och ska bara fixa till finessen! 12 sidor text, komplicerad och full av källor. Shit. Man kan mer än vad man tror. Nu ska jag hem och njuta, mysarmiddag med toppelito är planenen! 
En bild från när jag var mitt i working progress, dagens citat; never give up, helt klart

zumbatisdag dagisonsdag

Publicerad 2013-10-23 09:03:25 i Träning, Vardagsbabbel,

Moa i sommras på paradis Utö ♥
Hej vänner! Igår köttade jag heladagen på dagis, som vi så fint kallar vårat dag hammarskölds bibliotek. Satt från nio till fem och sen cyklade jag iväg till ett zumbapass som en kompis håller i så fick slinka med gratis! Ashärligt att få dansa loss och släppa pluggtankar och datoraxlar. (Jag får alltid ont i axlarna/skuldrorna när jag sitter för länge vid en dator, kan inte vara naturlig ställning!) 
Nu är kl 9.00 och jag ska börja dagens köttarpass på dagis igen! Ser fram emot kafferast och lunchrast, haha! Nej men arbetet kommer också framåt och det är faktiskt roligt att skriva nu. Sitter med Evelina också så då blir det roligare. Ha en fin onsdag nu, bestämmer under dagen, beroende på hur det går med flowet om jag åker till sthlm och kören eller inte. HEEEJJJ!
 
 

gotland

Publicerad 2013-10-21 18:27:00 i Resor,

Dom små gränderna påminde mig om nangiala i bröderna lejonhjärta. Så himla mysigt. 
 
 
 

gotland

Publicerad 2013-10-21 18:24:31 i Resor,

Från några dagar i övergången mellan juni och juli. Vill verkligen åka tillbaka dit. 
 
 

plugg

Publicerad 2013-10-21 11:16:00 i Vardagsbabbel,

Sitter i ett ljust vardagsrum och får pengar från staten för att lära mig intressanta saker om världen.
    

samlade i en soffa

Publicerad 2013-10-20 18:51:20 i Vardagsbabbel,

Här satt vi igår i soffan och myste. Nu är jag hemma från min dansklasser och jag ska äta middag och sen sätta fart med kvällsplugg. Pluggar från sollentuna iaf fram tills lunch imorgon också. Är ju så smidigt med internet och ett helt vardagsrumsbord för papper och anteckningar. 
Hoppas ni har  haft en bra söndag och får en fin söndagskväll! 
 
 

på mormors backe

Publicerad 2013-10-20 10:51:55 i Vardagsbabbel,

På mormors backe i juni blomade prästkragarna. Nu är det väl nästan snö där. 
Jag ställde klockan tidigt imorse efter ett trevligt kusinkalas igår. Alla kusiner på pappas sida samlade och det var faktiskt väldigt längesedan sist. Nu sitter jag och pluggar och vid tolv ska jag iväg och jobba, danziedans!
 

lördag i övrigt

Publicerad 2013-10-19 14:16:34 i Mat, Vardagsbabbel,

Annars har min lördag bestått av detta. Frukost med härliga föräldrar som drar ut på tiden och sen plugg. Håller på och strukurera upp allt på en tidslinje, för att få en bild av vad som hände när. Nu var det klart, så nästa steg blir att fortsätta läsa rapporter och fylla min tidslinje. Hoppas ni njuter av en fin lördag!  
 

middagsplaner

Publicerad 2013-10-17 17:35:00 i Mat,

Denna kalasboll ska jag koka till middag! Haha, det är lätt att tankarna vandrar vidare när man ska försöka fokusera. FIbrer och järn får man i sig efter en snabb googling, bra för en veggie alltså! (OBS 30-50 min koktid, börja i god tid innan du blir för hungrig)
 
.
 

världens bästa challenge

Publicerad 2013-10-17 15:00:00 i Mat,

Idag har du möjlighet att vara med i den bästa utmaningen någonsin! Det enda du ska göra är att fika fairtrade och registrera det! Allt för att vara med i kampanjen för att få en bättre värld, visa på att dom små valen vi gör faktiskt gör skillnad! Väldigt god utmaning är det också, hade precis världens trevligaste/godaste våffelbrunch med smält fairtrade choklad på toppen med Jacob och Emil! Let's be inspired! Tror att över 400 000 redan har anmält sin fika, gör det du meeed! fairtradechallenge.se
raggsockorna kom oplanerat med på bilden, men det höjer bara mysighetskännslan! 
 
 
 
 

hej!

Publicerad 2013-10-16 11:48:00 i Vardagsbabbel,

Hej hopp i höstvädret!
Sitter och ska börja skriva för dagen på min Conflict Analysis. En hemtenta som ska vara klar den 25e. Jag skriver om konflikten mellan Karenerna och Burma, kul eftersom att jag hängde med karener i Thailand förra vintern men det är tungt att komma igång, hejaheja!

Inte min bild, men såg ut såhär imorse, Uppsala är bra fint! 
Började denna dag med att vakna upp hos toppelito, myyse. Sen gick jag ut och prommenerade innan frukost, så otroligt fint och skönt när jag nu resten av dagen ska sitta inne. La i en tvätt, åt frulle, fixade matlåda, kokade kaffe (tog med frukt) hängde tvätt och cyklade hit till biblioteket. Och ja, nu sitter jag här och ska bara komma igång. Det är en frivillig amnesty föreläsning kl 13.15-15 som vore superspännande men vet inte om jag hinner.. Hm, vi får se hur det är med plugg-flowet, ha en fin dag alla. 

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela