Helena

Våga lev din dröm

trat airport

Publicerad 2012-12-29 12:28:56 i Vardagsbabbel,

Sitter nu på trat airport. Minsta flygplatsen jag sett. Det finns inga väggar. och bara en gate. Det går två eller tre flygplan här ifrån om dagen. Sööööt. Nog om det.
Har haft underbara dagar på Koh Chang med Ola&Tin. Prommenerat, solat, simmat i pool och hav. Tagit massage, spelat frisbee, druckit mousserande och ätit på olika restauranger längs med stranden. Dröm boende i bungalows precis vid havet. Tråkigt att lämna dom. Nu ska jag dock upp i byarna med Tijor och fira nyår. Så det ser jag fram emot! Sen kommer mamma och det ser jag också fram emot!! Wiiho! Nu ska vi lyfta. Heej så länge.

god fortsättning och sabai sabai

Publicerad 2012-12-25 15:13:45 i Vardagsbabbel,

Hej alla fina. Hoppas ni ätit er mätta och belåtna, skrattat åt rim, lyssnat på ”Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas", tänt ljus och allt annat mysigt. Det har iaf jag gjort. Och har jag inte gått upp minst två kilo skulle jag vara förvånad! En höjdpunkt var när jag skypade med hela tjocka släkten efter kalle (för dom) fick säga hej till alla (och vi är många, tror dom var 25-30st) "Hell dig du härliga julafton klara" fick jag också höra dom sjunga, min fina tenorkör jag har där hemma.
 
Imorgon beger jag mig till stranden!! WOOOP! För att träffa några av dom! Koh Chang here i come, ska bli sååå gött. Väskan är snart packad och klar, skriva-ut-biljett problem såklart och så har jag bokat till fel flygplats i bangkok. Men sabai sabai som vi så härligt säger här. Det löser sig. (Typ manana manana/hakkuna matata)
 
Visumet, sabai sabai, det fixade sig också. (Fast i ärlighetens namn var jag riktigt nervös) iaf, 60 nya dagar i thailand. Tjolahopp vilken lättnad, så den 19e eller 20e februari ska jag lämna landet!
Hoppas alla har det bra i fina snövädret! 

födelsedagsbarn. afrikamannen

Publicerad 2012-12-22 03:46:19 i Vardagsbabbel,

Idag fyller världens bästa 21. Bilder visas som aldrig visats förr, hoho. Önskar att jag kunde vara med dig på din dag. Skickar massor av kärlek genom luften och det vet du! ♥
Själv ska jag efter sen hemkomst igår (5 timmars carolsinging) nu iväg och förbereda julshow. Sen ska jag handla julklappar. Kvällen är ännu oklar. Det bästa vore om jag kunde vara hemma och förbereda julen, för imorgon ska jag förnya visum vid Burmagränsen, sen direkt till julshow och sen direkt till PwohKaren hostellet för att inte behöva fira julaftonsmorgon själv. Så idag är dagen då det ska fixas och donas! Hoppas ni har det bra i julstöket där hemma! Här svettas vi in julen! HEEEJ

fredag

Publicerad 2012-12-21 10:19:51 i Vardagsbabbel,

Idag har jag varit på julfest. Känns inte som jul men känns inte så deppigt. Jag har det bra, och just nu har jag det fenomenala problemet att jag har två (mycket bra) alternativ till julfirande, så det kunde ju varit värre.
 
Igår bakade jag pepparkakor, med konstig deg och inga formar, men kul ändå. Undervisade engelska, pluggade thai och var på KLDP hostel. Adjan John fyllde år så det var kalas för hela slanten. Mysigt och god mat! Sen chillade jag och Trikolo på kvällen. Känns som om jag har lärt känna endel nu, som jag faktiskt kan kalla vänner. Vilket är väldigt roligt. Har egentligen inte så mycket mer att säga än att jag känner mig ganska trött. Visar en bild från MelaCamp, ett flykringläger som jag och Tim besökte när vi var i Mae Sot i måndags. Det är ju en historia i säg. Ha de!
  

andas ut

Publicerad 2012-12-19 05:15:44 i Vardagsbabbel,

Nu har många bitar fallit på plats. Sköönt! Här kommer en liten briefing.
Dans precis färdig, (CHEECK!!) alltid lika skön känsla när det är klart. Driving home for Christmas, mysig låt det där. Ska till New Life kl 14 idag och lära ut. Efter det blir det sedan julbak med Amanda, Viktoria och Tim!! Wopido.
 
Har idag även bokat visum resa till Mae Sai (Burma gränsen) den 23e dec och fixat hur jag ska ta mig till bussen. (min käre Toto, skjutsaren är på jullov) Har även bokat biljetter till Koh Chang, Ola & Tin, Emma och Maya ska dit den 26e (kusiner alltså) och jag är såå glad som får följa med dom! Den 26e till 29e december ska jag spendera tid på dessa fina stränder.
 Koh Chang
Jag och mami har även bestämt oss för att åka till Koh Samet. Se inte heller så himla dumt ut. Vi kommer åka mellan den 2a och 7e januari. Sen kommer vi vara i Chiang Mai så hon får träffa alla här och se hur jag har det. Observera att mellan dessa resor ska jag upp tillbaka till Chiang mai, ut till Mae Sariang (5-6timmar m buss) för att sedan åka ytterligare några timmar med bil för att fira nyår ute i en by med Tijor! Det sker mellan den 30dec-1a jan. Så det blir mycket resande, och stora kontraster. Men jag har det mycket häldre så än att jag sitter här helt ensam över hela jul och nyår!
 Koh Samet
Japp, då vet ni lite vad som händer i framtiden. Jag är pepp!! 

jag lever

Publicerad 2012-12-18 17:10:29 i Vardagsbabbel,

Hej vänner jag lever och är icke död. Dock väldigt trött.
En vecka borta på äventyr och snart är det jul. Blev otroligt glad över flertalet brev som jag fått skickat!! Från släktingar och fina människor i kyrkan! Jag ska öppna allt på julafton! Hihi.
Uppdatering kommer sen. Dessutom kan jag lova er en hel del resande för min del över jul och nyår. 
Stora kraar till er alla i juletiden. Puss
 

nya tag

Publicerad 2012-12-11 03:27:00 i Vardagsbabbel,

Är liksom lite domnad av trötthet, men ändå glad. Fick prata länge men mami igår, längtar såå tills hon kommer den 2:a januari. Har ni några tips på fin strand som inte är turistbombad så är det välkommet. Behöver verkligen bara finnas en strand ett vatten och en bungalow och ett fruktträd. Mer kräver vi inte.
Måste bokas snarast. Inrikesflyg och boende.
Fick prata med min pojke igårkväll också, sena timmen, men åh vad jag längtat. 
 
Så efter denna helintensiva period tar jag mig nu an nästa! Ska dock få vila i ernviks hus idag, då ska biljetter bokas, måste kolla visumresa osv. KBC Hostell på kvällen, ev. hinna med att fira Bready som fyller 30, rena barnet, för att sedan packa allt och åka imorgon.
 
Får nog tid idag att berätta om denna omtalade intensiva period. Mycket känslor och intryck. Just nu är det dock magen som är känslig efter alla fina karenmat intryck. -Hoppas det är bra med er vänner!
 
Egentorkad chilli i mat = intryck
 

bybesök

Publicerad 2012-12-10 14:16:13 i Vardagsbabbel,

Har haft det sjukt intensivt. Sovit borta på olika ställen fyra nätter i rad. Varav sista natten uppe i bergen. Har haft det väldigt väldigt bra. Bästa på länge.
 
 

KBC Hostel

Publicerad 2012-12-04 09:53:24 i Vardagsbabbel,

Ja det blir da aldrig som man tankt sig.
Efter motet sa at vi lunch allihopa och sen var jag och tim pa en marknad som precis hade oppnat har i omradet. En presentmarknad, perfekt till jul. Dock har jag redan skickat det jag ska skicka till Sverige sa det blev saker till mig sjalv istallet, hehe! En ryggsack och en ihopfallbar spegel med skydd. Bada inkopen med tanke pa besoken till byn jag ska gora i helgen! 
Sen blev det liksom for lite tid for att aka in till nagon storre marknad eller massage, sa jag har hangt har pa hostellets dator istallet! 
Kanslan ar typ mellanstadiets datorsal, och tangentbordet ser jatteknappt ut! Fattade inte hur man gjorde snabel a, fick tillslut fraga! haha. Teknikens underbarn! Men nu ar snart tiden inne for att jag ska borja hjalpa till har, laga mat, ata mat, sjunga (tankte lara dom jesus is right here, den ar ju fin!) och ha worship. Trevlig kvall vantar! 

tjolahopp

Publicerad 2012-12-04 03:28:06 i Vardagsbabbel,

Med några lagom fåniga bilder säger jag hej och åker iväg på möte! Idag ska jag unna mig min födelsedagsmassage från mamma och pappa tror jag! Berättar om igår sen! Heej!

nu gäller det

Publicerad 2012-12-03 08:06:56 i Vardagsbabbel,

 
För två timmar sedan befann jag mig på marknaden och hade precis postat brev. Jag blev uppringd av New LIfe Center och de undrade om jag kunde komma under eftermiddagen och lära ut dans till en sång som tjejerna hade önskat. Tog en timme att komma hem. Sedan klockan ett har jag knåpat en dans till denna sång och åker iväg över hela stan om en halvtimme med songteao. Måste säga att jag är väldigt nervös och stolt. En dans, (där jag inte fattar texten), en hel dans på en timme. Rekord. Haha! Det här är så himla Thailand! Heldå!

1.a advent

Publicerad 2012-12-02 16:52:12 i Vardagsbabbel,

Glad första advent! 
Advent är bara stort i sverige har jag kommit fram till! Men har haft en väldigt bra dag ändå! Fick dessutom vara med när familjen tände första ljuset precis! Så mysigt! :) <3
Har dansat typ i två timmar med ungdommar som aldrig gjort något sånt, det var sjukt kul att från fnitter och gapande munnar faktiskt få dem att försöka och göra riktigt bra ifrån sig och jag tror att dom hade kul! Vi fick en riktigt bra stämning i slutet och alla bjöd till riktigt, wiha, älskar den känslan!
Har också varit på gudstjänst i Karenkyrkan och Internationella. Åt indiskmiddag efter med Amanda (svenska volontären), Tim och Peter. Häärligt att få prata lite svenska!! Vi ska baka lussebullar har vi sagt också, mumma. Nu ska jag sova. Gonatt och glad advent!

Mysteriet på greveholm

Publicerad 2012-12-01 14:23:00 i Vardagsbabbel,

Äter gott och blandat och lyssnar på Frank Sinatra (otroligt bra jultips) 
Har precis tittat på första avsnittet av Mysteriet på greveholm. Nostalgi. 
 
Åh, haha, saramupele (mamman) råkade precis ta en av lakritsbitarna, oj va hon spottade och skrattade, haha! Gulle!

lé tempel

Publicerad 2012-12-01 08:26:22 i Vardagsbabbel,

Eter en sisådär 300 trappsteg kom vi även upp till ett tempel, på den höjden och med min kondis var den inte lätt alltså! Haha, har haft träningsverk i flera dagar!
Nu då, jag ska börja fixa mig för att hänga med Kiki på bröllop, det är bara att komma tydligen. Oil berättade för mig att hon hade bjudut in ca 70-80 pers till hennes bröllop och det hade kommigt 400st!! Så jag antar att jag också kan komma. Undrar bara vad jag ska ha på mig?? Men det löser sig, mai pen rai, som vi säger här! Ha de!!

Konungens trädgård

Publicerad 2012-12-01 08:21:45 i Vardagsbabbel,

(jag ville klappa på dom, dom såg så lena ut!!)
man var tvungen att ha på sig sarong för att inte misshedra kungens blommor.....
David (som bor med oss till jul) och Toto, allas våran bästa chafför. I sina finaste byxor.
Ser ni elefanten?? Ballt. Tänk att karva ut det där alltså.

Doi Suthep

Publicerad 2012-12-01 08:14:29 i Vardagsbabbel,

 
I måndags var jag uppe på Doi Suthep. Ett berg på 2000m ungefär. Dör uppe var det svalt och skönt, pengpeng behövde tydligen kofta, jag tyckte det var alldeles lagom. Fanns flera små samhällen där uppe, med marknader såklart. Kungens trädgård, där han tydligen vilade sig en vecka om fanns också där uppe, mycket fins att titta på. Delar med mig.

Helena & Helena

Publicerad 2012-12-01 08:05:14 i Vardagsbabbel,

En annan mycket trevlig överraskning var att jag träffade släkt igår! Det visade sig att min kusinkusin Helena var med i den svenska gruppen som var här, så den glada överraskningen firade vi ju såklart! Det här var på lunchen mellan besöket på Diakonia och New Life Center!
 
 
 
 

Sweet december

Publicerad 2012-12-01 05:35:00 i Vardagsbabbel,

Nu har jag firat sweet december för första gången i mitt liv! Inte illa. Barbeque och allt, kändes som värsta sommarkalaset. Lärde ut sång och dans också. Har gjort ett nummer till carol of the bells och joy to the world, blev en bra mix mellan fett seriös musik och gospell, dom verkade tycka det var kul och det tyckte såklart jag också!
 
En annan sjukt rolig grej som har hänt är att jag har varit på New Life Center. Ett hem som tar emot unga fickor, ja barn, 12, 13 14åringar som har blivit utsatta för sex trafficing. Lurade att de ska sälja frukt på en marknad eller städa på en restaurang blir de sålda och slutar på bordeller, så himla hemskt. Några av de värsta historierna jag hört. 
 
Är ändå så otroligt glad att jag fick komma dit för alla dom flickor som fick komma till hemmet fick en ny start och ett försök till att börja om, så himla bra jobb. Sjukt värt. Är så stolt att Norrmalmskyrkan sponsrar, via Diakonia, såna här projekt!! Och vet ni vad det bästa är! Jag fick åka hem med föreståndaren till hemmet och jag kanske ska få komma dit igen, på onsdag, och lära ut dans till dessa tjejer!!! WOOOHOOO! Hoppas hoppas Hoppas!!!

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela