Helena

Våga lev din dröm

vårens nöjen

Publicerad 2012-02-27 19:02:55 i Vardagsbabbel,

Har ett presentkort på 400kr på akademibokhandeln, så det blir till att köpa ljudböcker "lär dig franska" och lyssna på tåget. Två timmar per dag är en bra start liksom. Fransk musik, fransk film fransk mat (höhö) jag ska lära mig! Sen blir det också minst en Parisresa i vår vilket inte sänker ambitionen att börja tidigt!

Mixat med det blir det körkortsteori, för nu har jag en bok. Visserligen förgammal men börjar med den och köper en ny sedan. Körde min första lektion i torsdags, två till väntar redan denna vecka. Är så himla taggad! Nu KÖR vi!

AFRIKA UPDATE

Publicerad 2012-02-27 18:37:41 i Vardagsbabbel,

I Lördags träffade jag en väns vän som berättade om tre olika projekt som jag kunde få åka på. Det var tre olika skolor i Senegal, Togo och Kambodja. Jag kunde undervisa i engelska, dans, teater, på något ställe skulle jag kunna vara ansvarig för bibliotek och ha dator undervisning, det tredje stället var en helt nystartad skola i Kambodjas djungel. Toppe skulle kunna vara tennis tränare på något ställe och spela i någon bra klubb på ett annat.

Alltså lyssna bara!! Jag vet inte var jag ska ta vägen! Även om det var "hakuna matata" och "manjana manjana" över det hela så är det helt fantaskitskt att det sitter en människa som har tänkt ut och planerat så för mig som för honom är helt okänd! Det finns hopp för världen!! Haha!

Så nu ska jag bara lära mig franska, riktigt bra. Och så föreslog han att vi borde åka dit två veckor i sommar och hälsa på familjen som vi ska bo med och träffa personal på skolan, känna in landet osv. Ja vad ska man säga? FLYT!

förkylning

Publicerad 2012-02-27 18:10:32 i Vardagsbabbel,



Precis när jag verkligen kommit igång med träningen och allt började rulla på så drar man på sig en fet förkylning! Halsont, nysningar, snorig, varma ögon och frysningar. Tusan också. (men vänta, det rimmade!)

I förra veckans träning så genomfördes i alla fall vartenda inplanerat pass! Plus ett extra gymmbesök på fredagen, så 5 träningstillfällen på 7 dagar, yeyeyeye. Idag skulle jag och toppsin gått på BodyPump och jag skulle visat hur jobbigt det är men blev ju inte så.. Sitter i stället med en kopp tee med honung och blodapelsin och försöker kurera mig. Inte så dåligt det heller. Vi ska äta torsk ikväll och jag ska seriöst gå och lägga mig kl 8!

Tänkte dock berätta om helgens alla bravader ( som kanske ledde till denna sjuka..) sooo stay tuned, eh, om man kan säga så?!

rullar fram

Publicerad 2012-02-26 15:33:02 i Vardagsbabbel,

Just nu, just precis nu rullar livet på precis i rätt riktning! Känns så himla fett!

Helgen, och veckan, som gick har varit fullspeckad, och just nu hinner jag inte skriva om det (HAHA). Det som komma skall är ett Zumbapass och semelkväll hos Kathrine! :) Så of we go!

träningsschema

Publicerad 2012-02-19 16:23:09 i Vardagsbabbel,

Jag och mami ska på på afrodans kl 17! KUL!
Tänkte skriva ner ett litet schema för mig själv inför den kommande veckan! Känns kul att veta att man ska träna och må bra, då blir det lättare att jobba och man får mer energi! Testa du också, var din egen PT och se så att du får olika typer av träning, att du äter bra mat och sover ordentligt! 

(Söndag - Afrodans F&S - Kontition)
Måndag- BodyPump Sportlife -Styrka
Tisdag- ev. Gym Sportlife - Styrka (ej dans pga jobbmöte)
Torsdag - Dansgrupp Norrmalm Kondition & Styrka
Lördag - Något roligt utomhus
Söndag Zumba Danshuset (ta igen missat pass för i tisdags) Kondition

Sen får jag utvärdera och se hur det blir nästa söndag. Tisdagen är eventuell beroende på hur mycket träningsvärk jag har från måndagen! Eventuellt klämmer jag in ett gympass på fredagen också inna en middag men det beror på tid och planering. Får helt enkelt se! Nu peppas inför afrodans, kul att göra något med mamma också, inte ofta bara vi två gör något. Heeeej sålänge

update

Publicerad 2012-02-19 15:07:36 i Vardagsbabbel,

 

Behöver jag säga mer än att gårdagskvällen var lyckad??! Åh va det var bra. Säger bara att det var väst alla pengar, helt helt klart. Leta biljetter på blocket, som sagt jag köpte mina i måndags så det är aldrig försent. Att boka på Berns salonger är också att rekomendera, lyxigt gott och nära.

Nu har jag varit lekledare i norrmalm, kul var det faktiskt. Funderar på att försöka starta upp en till grupp där också, vore kul om det gick!! Men just nu finns bara tanken i mitt huvud, ploppade upp idag.

Planen för resten av söndagen är att kolla på mello som jag missade igår. Har dock hört att det var ett dåligt avsnitt, likt och dåliga vinnare, men man måste ju se det själv! Så sen får det bli lite svtplay time. Nu ska jag ut på söndagspromenad med familjen, sen vill jag också hinna med att simma! Vore skönt!

Nej nu ska vi prommenera iväg i det inte såjätteroliga vädret. PUSS!

berns och china teatern

Publicerad 2012-02-18 11:29:04 i Vardagsbabbel,

Ikväll smäller det, middag på Berns aseatiska och sen dirty dancing. Åhva härligt det ska bli! Gårdagens kväll blev inte som tänkt men så blir det ibland, fick dock umgås med underbara Malin, tantduon va! Fruktansvärt god mat var det också, så det var väldigt härligt!

Well well, wetiwet, nu kommer Elvira snart till mig!! Kuuuli, får se vad vi hittar på :) hejj så länge!

Happy valentines day

Publicerad 2012-02-14 18:56:20 i Vardagsbabbel,

Hello and happivalentini!
Idag är en bra dag och igår var en bra dag! Jag har bestämt mig för att den här veckan ska vara en positiv glad vecka, myket mer energi till jobbet än förra och hittills har det fungerat galant! Trots en
arbetsdag på 12 timmar igår (med rast inräknat, men ändå!!)
Kom också över Dirty Dancing biljetter igår (!!!!) WAAA, så himla glad, jag och
toppeliton ska gå nu på lördag 19.30, parkett platser, så jag är inte annat än glad. Jag lovar att jag kommer bli megatagg på att dansa, sjunga och vara på scen, haha! Nu ska vi bara hitta någon söt liten restaurang i närheten. Vet ni någon, hojta till!
Idag är det ju alla hjärtans dag också, mysipysi. Jag var så sprallig så jag tog min rosa onepiece (från gina) till jobbet idag. Spännande kombo det där, östermalms mammor och jag. Det var roligt att testa lite gränser!
Nu ska jag ner och hjälpa till med maten och dofta på min röda sammetsros. Hej på er!

vardagslyx

Publicerad 2012-02-12 21:19:26 i Vardagsbabbel,

Det här var lite av vad jag köpte idag. Det är vad jag kallar vardagslyx. Båda är från the Body Shops ekologiska aloe vera kampanj, de är parfymfria och gjorda för känslig hy, så hoppashoppas jag tål dem nu! De kostar mer än de ansiktprodukter jag brukar köpa, men det känns så härligt att unna sig lite, plus att om man har fräsch hy så gör det rätt mycket! Well well, det jag köpte var hur som haver, en nattcreme och en sminkborttagning.
Om du inte vet vad som passar din hy så fråga, dom allra flesta experditer är duktiga!

Köpte även en röd avlång plånbok från Lundbergs, linsvätska, ny deo och garn. Så nu ska jag sätta mig och sticka lite faktiskt! PUSS

härlig söndag

Publicerad 2012-02-12 18:58:18 i Vardagsbabbel,

Jag har haft en jättehärlig söndag i det finfina vädret. Promenix på isen med pojken och hunden, nybakta bröd och lite nödvändig inhandling! Blev en slant som rök, men det är grejer som jag behövt länge alltså!

Har kommit lite frammåt med Arika grejen också, mailade tillbaka till Thierry och sen ringde han, vi förde ett knackligt samtal på fransk-engelsk-svenska, men jag uppfattade Senegal, juli i två-tre veckor, val i februari, osäkert land, danslärare, han kommer till sverige den 24 februari , fika,. Haha, nervöst men kul! En tjej mailade tillbaka också som jag gett upp hoppet på, och hon ska också vara med på vårat fika/möte, hon är svensk så misstolkningar blir lite lättare att undvika då! Känns riktigt bra!

Toppelito och jag har kollat resor för i sommar också. Just nu är vi inne på Kroatien, har hört mycket fint om det landet. Att det är lite likt Grekland med alla paradis öar, fast inte lika mycket turister. Det vi vill komma till är hotell med frukost, närhet till lugn by med ett litet urval av olika restauranger, fin strand och pool. Om ni har ett kalasförslag så kan ni ju tipsa!
Haaaa det gött!

skola i senegal v.s. turist paradis i kroatien, va oliak det kan vara.

afrikafest!!

Publicerad 2012-02-11 17:40:46 i Vardagsbabbel,

Jag och Johan sitter här och taggar på afrikafest, men det blir melodifestivalenmiddag med faster och familj. Funkar det också, men vem vet, vi kanske klär ut oss bara lite grann och spelar afrikansk musik i pauserna?? Haha, nej nu ska jag hoppa in i duschen. Ibland önskar jag att jag vore svart och hade affro. Tack och hej.

saker som ska göras

Publicerad 2012-02-11 15:59:44 i Vardagsbabbel,

Eftersom att jag tycker det är kul med mål så ska jag nu skriva upp dom, då blir det mer konkret och chansen är större att det faktisk genomförs!

-Träning. Den här våren ska det tränas, stark och uthållig ska jag bli och många olika träningsformer ska användas. Dessutom finns målet att kunna gå ner i spagat eller split, vilket det nu är, blandar alltid ihop dem!

-Körkort. Denna vår ska öven körkortet tas. Det börjar bra också, har bokat in 10 lektioner och riskettan, so here we goo!

-Jag och toppe ska bli mer kulturella har vi bestämmt. Gå på coola museum och teater! Fett! Dirty dancing är nästa!!

-My long living dream, me and Africa, ska bli sann! Nästa vår ska det smälla. Så nu gäller det att hitta en bra och vettig organisation/kontakt.

-Sommaren ska vara så lång att jag vill börja aktivera mig. (viktigt mål)

Japp, det var det. Nu har jag åkt längd, ätit avocadopasta med familj + jakob som kom över efter långfärdsskriskor. Kvällen är lite oklar fortfarande, jag minns inte ens senaste gången en lördagkväll i min kalender varit tom. ABO! Konstig känsla. hej så länge.

värt att lyssnas på

Publicerad 2012-02-11 15:43:48 i Vardagsbabbel,

Fick precis riktiga veriation av Waka waka som man brukar höra med Shakira. Dessa assköna killar är alltså skaparna av låten, de har tydligen inte fårr alls mycket för det, typiskt världen, är det inte? Iaf, LYSSNA!

träningsvecka

Publicerad 2012-02-11 12:24:58 i Vardagsbabbel,

Har haft en helhärlig morgon och tittat tillbaka på en bra vecka träningsmessigt. I tisdafs dansade jag, onsdagen gick jag på body balance, torsdagen dansade jag och igår simmade jag efetr jobbet. Nu blir det skidåkning! Hahah! Känns fett bra att göra så många olika saker, då tränar man liksom olika delar av kroppen. Nej nu ska jag byta om från mysdressen och ge mig ut och få syre, kondition och muskler! Vi ses i skidspåren!

aaah, lycka

Publicerad 2012-02-07 22:18:48 i Vardagsbabbel,

Abo abo abo, va det är roligt att dansa! Får så mycket inspiration!! Nu kom jag också på varför jag varit så rastlös, eller vad man säger, sen i söndags. Jag har inte tränat på länge!! Enkel matte i teorin, klurigare att genomföra i verkligheten. Jag inbillar mig att jag behöver något att se fram emot, något stort mål eller belöning. När jag väl tränar känner jag mig genast harmonisk, så det är den som saknas. Så, då var det avklarat och förklarat. Detta drack jag för ett litet tag sedan, fast med blåbär. Godnatt!
     

järnbomben

Publicerad 2012-02-07 19:30:15 i Vardagsbabbel,

Till middag åt jag en riktig järnbomb, nämligen blodpudding! Sjukt gott, billigt och bra. Är så lätt att få järnbrist, och så enkelt att motverka den. Symptom på järnbrist är näsblod, eller att man känner sig trött och hängig. Nästan alla kvinnor får dessutom järnbrist under sin veeeecka. Så hoppla ha, här är några tips på mat med mycket järn!

  

Tänk också på att äta C-vitamin till dina järnprodukter. Då tar kroppen lättare upp järnet, idag åt vi blodapelsin, waaa va gott!

Nej nu ska jag dra iväg till dansiedans. TAGGA! 

kaffepausen

Publicerad 2012-02-07 19:06:31 i Vardagsbabbel,

Hej hej hallå. Har haft fett med flyt nu på eftermiddagen. Det behövdes. Har nämligen gått omkring och frysit hela dagen idag också!! Inte okej, nu får jag börja gå runt med full utrustning inomhus snart!

Bästa stunden på dan är lätt min egna kaffestund efter lunch, jag en filt och en varm kaffe dejtar sista fem minutrarna av lunchen ♥ Idag konkurerades dock titeln av spökhistorieberättelser under mellis, alla barnen var helt förstelnade av mina påhitt. Häftig känsla.

Här är förresten nya tröjan och jeansen live på bild. höhö.
halsband - accesorize
kavaj - H&M
tröja - Monki

Snart ska jag dansa!! WAKI

måndagsmyset

Publicerad 2012-02-06 21:45:09 i Vardagsbabbel,

Precis som förra veckan blir det måndagsmys med film. Borde bli tradition. Idag var det dock skattkammarön på rullen.
Har varit iskall hela dagen då det först var simning och sen ut innan man ens var torr i nästan 20 minus i tre timmar. Nu är jag äntligen varm. Gjorde ett örhänge också, visar sen. Puss och gonatt säger jag och finaste toppsin, nu ska vi kolla på resor till varmare länder och drömma oss bort lite. 

måndags tagg (slagg)

Publicerad 2012-02-05 22:03:08 i Vardagsbabbel,

OJ VA OTAGG MAN KAN VARA! Hade glömt hur sjukt otagg jag kan bli. Dock ringde söta ida och nu har hon inbillat mig att måndag den 6e februari ska bli den bästa måndagen, så nu förväntar jag mig kanske något sensationellt.
Vad jag vet så är det simning som står på checklistan och en utedag i parken, så det blir baddräckten och långkallingarna som åker med mig på min resa imorgon. Vill åka längdskidor efter jobbet, vore trevligt. Får dock se hur jag känner för den saken då. Hej svej.

Förresten var det micket trevlig hemma hos farfar och maj, god mat och kuliga kusiner. Toppeliton var med han också, töntigt att man saknar honom redan, men kan inte hjälpas. Jaaaja, imorgon är det måndag!

garderobsuppdatering

Publicerad 2012-02-05 15:23:50 i Vardagsbabbel,

Monki var som sagt en guldgruva. Grått linne för 40kr, lila tröja 20kr, ballong/clownbyxor 100 kr. Jeansen köptes på SALT för 400kr. De är höga i midjan och väldigt mycket strech. Fett sköna! Hittade också ett par på BIKBOK, men köpte inte, får kanske bli senare! Nu har vi varit i kyrkan och kören har sjungit, gick riktigt bra faktiskt! Vi dansade upp en dans från i höstas också, alltid kul. Nu ska vi till farfar på söndagsmiddag. Tack och hej!

gårdagen i kista

Publicerad 2012-02-05 15:08:01 i Vardagsbabbel,

Igår när jag och evelina skulle shoppsa runt i staden ändrades våra planer snabbt när min buss var sen och jag skulle missa tåget. Det bar av mot kista istället. Jag mötte dessutom en liten söt gubbe på min hållplats när jag stod och väntade på bussen som jag började prata med, så det gjorde inte så mycket att det blev kista!
Det var jättekul att träffa Evelina, ar saknat den tjejen alltså! Jag fick med mig endel griejer som jag tänkt, monki var en riktig guldgruva när det gäller bra rea! Allt avslutades med en fika, latte och chai, biskvi och macka. Såklart togs kameran fram när allt var uppätet!

helskön morgon

Publicerad 2012-02-04 12:14:17 i Vardagsbabbel,

Vaknade pigg som en lärka kl 8, himla dygnsrytm kan man tänka, men jag har hunnit mycket! Läsa lite ur Liza Marklunds nya, Du gamla, du fria, gillat hennes förra och den här verkar också bra. Ätit långfrukost med gröt och blåbär, ägg, blodapelsin och tee. Jag bara älskar att äta härliga frukostar, bästa målet på dan typ!
Ute i solen med bröderna och fotat på baksidan har jag också hunnit med. De har nämligen byggt upp ett gupp nedanför våran rabatt, så vi har värsta afterskin där ute, musik, sol och snowboard/skidor, sugen på fjällen blir jag allt!

Ska se ifall det finns några dugliga bilder!

nu kryper jag ner...

Publicerad 2012-02-03 23:38:53 i Vardagsbabbel,

... i min sköna säng. Det var en ultimatmysig kväll, middag, the voice tittande (min vän Pia har gått vidare till duellerna och jag väntar spänt på att få se henne i rutan, men inte denna vecka heller!! Kanske nästa, titta du också fre 20.00!), och tee och ljusmys i källaren ♥. En liten parantes är att jag längtar enormt efter att få ha min egen lägenhet, shit va underbart att få rå om sig själv, planera och fixa allt. Inreda och kunna bjuda hem folk utan att så mycket planering och hänsynstagande tas. Jag tycker dock om min familj väldigt mycket, men framtidsplanera är aldrig fel!

Imorgon ska jag shoppalööös med Evelina i estocholmo, det var otroligt längesedan jag shoppade och otroligt längesedan jag träffade den tjejen, så jag ser verkligen fram emot det!! Har lite trevliga presentkort på Monki, Åhléns, Scorett och Indiska, får se vad det blir av det hela! Lite jag tänkt att jag behöver är dock

-Plånbok
-Jeans
-Byxdress/annat mys att ha på jobbet, raggsockor eller strumbbyxor t.ex.
-Linsvätska
-Roliga/relativt neutrala smycken som passar till jobbet
-Liknande harremsbyxor att ha och dansa i. (Mina aprikosfärgade är borta!!)


På kvällen blir det familjefest med melodifestivalen och allt vad det innebär. Söndag är det sång och dans som gäller plus att vi är hembjudna till farfar. Låter väl la trévligt? Först och främst är det imorgon jag taggar på, och nu sömnen! Sleep tight people,!

MP is comming

Publicerad 2012-02-03 18:17:55 i Vardagsbabbel,

Nu är det äntligen helg! Äntligen äntligen äntligen! Min helg kommer bli feeeet!
Väntar nu spännt på att MP entrar mitt hus, det blir kul de! Dock gör vi intet flippat, är för slitna och gamla för sånt därnt.,. ELLER!?!?!? Haha, nejmnen vi kom fram till att det är för kallt för att tra ut och vi är sugna på tee, enkel matte. (aldrig mera matte ho hi ho haha)

Hoppas ni alla får en mysi kväll, här är en bild på mig och taggarn herself. (från yran i sommras♥)

some wisdom and happinessss

Publicerad 2012-02-02 19:59:50 i Vardagsbabbel,

Jag är mega glad efter danslektionerna med tjejerna, de var så duktiga och det kändes så bra! De hade övat hemma på uppvärmingarna och satte koreografin jag lärde ut! Det är så roligt att se några lära sig, förstå och gilla det som man själv har skapat! Det här kommer bli en toppen termin känner jag!

Det är verkligen insikten också, i träningsväg, hitta det du brinner för, promenera, boxas, spring, rid, dansa, lira hockey, ninja, brottning, hemmagym, pilates, whatever!! Men gör det fullt ut. Kombinera sedan med vardagsmotion, gå i trappan, cykla till tåget, skutta runt med barnen på gården i stället för att babbla med andra fröknar, höhö. Ni fattar. Ät sedan vad du känner för i måttliga mängder, så kommer du att må kanoners. The days wisdom. End.

antioxidanter, har jag hört!

Publicerad 2012-02-01 22:06:35 i Vardagsbabbel,

Avslutar en ganska häktisk kväll med vaniljyoughurt och mina egenplockade blåbär från i sommras (infrysta såklart, med löftet om att inte användas förens i februari). Älskar blåbär, på sommaren kan jag sitta i riset och plocka i timmar, är sött och nyttigt! Nu är jag så lycklig som har 2liter som bara jag ska äta av, tihi!

   

Har dansat, hjälpkörledar hoppat-in, egna kören, dansat igen. Det är kul allting, men blir mycket och jag känner mig trött. Laddar dock för dansgruppen imorgon, har planerat idag vad jag ska göra med tjejerna som sagt! viii höres, tack för mig!

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela