Helena

Våga lev din dröm

lördagsmorgon

Publicerad 2012-04-28 08:37:36 i Vardagsbabbel,

Heeej hej hallå! Jag vaknar halv åtta helt utan anledning en lördag (arbetsskada) dock inte vilken lördag som helst utan en otroligt fin lördag! Jag fick en sådan inspiration att jag letade upp en film på yubben om hur solhälsningen går till och satte på japansk harmony music, gick ner i vardagsrummet och körde. Det såg nog riktigt knas ut, men det var riktigt härligt. Solen värmer genom rutan, det är vår där ute och kroppen kommer igång. Det känns riktigt bra i kroppen faktiskt, man känner sig levande.

Gårkvllen gjorde att jag också kände mig levande. Träffade mina kära vänner, Jorunn, Kathrine, Malin och Louise (och Markus!) Det var så länge sedan vi sågs och Jorunn har vart borta sen innan jul och jag vet inte vad. Sjukt mysigt och helt okomplicerat att umgås. Så ska det vara och kommer alltid vara med dessa brudar!

Los planos för dagen är att plugga körkortsteori och träna. På kvällen ska jag till Tove som fyller 20 och det blir röj kan jag lova. Sover hos toppe gör jag garanterat. Bra saker som jag klarat av i veckan som varit är att jag fått iväg sökningen till barnhemmet i thailand efter mycket om och men, bokat gillinge och fixat mitt trassel schema inför nästa vecka, där ingen dag är den andra lik!

Lite avskrivning avklarad, funkar som rensning av hjärnan, ja. Nu ska jag göra ett teoritest på körkortonline.nu (fett bra sida!!) Hejdå och glad lördag på er!

träning vecka 16.

Publicerad 2012-04-22 20:35:42 i Träning,

måndag - simning med skolan och soffpotatis i passfotokön.
tisdag - jazzklass danshuset.
onsdag - planering för dans, lite hopp och skutt och hjärnjympa i ca30 min.
torsdag - utflyktsdag, ca80 min promenad.
            + dans.
fredag - disco på jobbet, freka ut till danny och eric saade med kidsen.
lördag - springrunda ca 5km.
söndag - nix pix.

Haha! Gu va mycket dåliga ursäktsformer till träning jag var tvungen att skriva dit bara för att det inte skulle bli så tomt. Det kan inte bli sämre i veckan som kommer helt enkelt! PUSS och tack för mig.

händelserik helg

Publicerad 2012-04-22 20:27:22 i Vardagsbabbel,

Fredagen spenderades med min kära vän Pia. Invigning av chokladfondue porslinet med massa massa frukt som hade räckt till säkert tio personer! (5st i alla fall!) Vi hade annanas, mango, vindruvor och jordgubbar!! Här nedan kommer en liten bild på det smarta lilla kärlet. Chokladen (välj själv vit eller vanlig, vi mixade) värms upp av ett stearinljus och mysfaktorn är höög!

Lördagen, var ju springningen på schemat och så var jag i stinsen och köpte lite fix till lördagskvällen.. (!!) Som startade hos toppe med massa fotbollsgrabbar och la liga. Malin och jag var väl måttligt intresserade och drog vid 10tiden till em jobbarkompis, Emil, som fyllde 20. Fest natten lång och vilket för Helena innebär dansa tills svetten lackar, för att triumferande hinna med sista pendeln!

Söndagsmorgon hos toppelito, blir hämtad 10.45 för en heldag i kyrkan. Gudstjänst, församlingsmöte, Sound of Music- rep med körsbär och så ensamble vs. stråk konsert kl 17! Jag är helt slut!
Nu har jag dessutom gjort ett körkortsteoritest på internett, körkortonline.nu. Bra sida. Det jag inte hunnit med, som jag borde ha hunnit är att söka till barnhemmet i Thailand. Det ska jag fixa på tisdag! Intyg för det är fixat dock, ett steg på vägen! Snart ska veckans träning sumeras. Ciao bellas

popcorn

Publicerad 2012-04-17 19:52:11 i Mat,

Nu har jag ätit en halv påse popcorn med pappa som åt andra halvan. Bästa grejen när man har ont i huvudet,  (eller intee) haha, får ta med massa vatten till dansen. Nu sticker jag iväg! (Har gjort koreografin färdig också, jaaa.) PUSS ching och hej.

dunk dunk

Publicerad 2012-04-17 19:11:58 i Träning,

Nu har jag kört bil och hej va de gick idag! Nu ska jag planera dans med mitt dunk dunk dunkande huvud, sen ska jag till jazzklassen. Om bara huvet ville dunka i takt med musiken! 7 liter vatten och ipren, here we go!

måndagen den sextonde april

Publicerad 2012-04-16 20:29:02 i Musik,

Alla som inte var i Norrmalm igår vid fyratiden missade något storslaget!
Jag var så taggad hela dagen, adrenalinet ledde till ett konstant skuttade och sprallade och sen blev det så bra! Alla var så bra, det var såså kul. Lyckat helt enkelt. Nu vill man bara göra om det igen,. Och se filmen! Väntar hoppfullt på Svenssons kopia..



















Denna dag har jag fått uppleva läslycka hos en 6åring och simlycka hos en annan. Det är nog dom stunderna som gör allt kneg värt. -Helena, helena, är du glad över mig? Utbrister han som precis klarat simma halva djupa poolen, in i famnen på mig. Mitt hjärta håller på att spricka av stolthet. Dom stunderna, då älskar jag mitt jobb.

Annars då, var och fixade pass, (min namnteckning blev wopidolala, hoppas jag aldrig ska behöva efterlikna den,..) Har precis ätit nu och ska ut och köra lite med mami, körlektion imogon. Om tid och ork finns kvar så vill jag testa nya löparskorna sen också, men man ska inte lova för mycket. Heeej sålänge!

lördags chillii

Publicerad 2012-04-14 13:53:30 i Vardagsbabbel,

Är hos toppeliton. Breven är postade. Har fixat kläder till föreställningen och present till Fredde. Nu laddar vi ner lost säsong 1, kör ett test på första avsnittet om det är värt att ödsla tid på. Många har sagt det så värt ett försök.
Ikväll ska jag hänga med Elvira och lära mig de sista tonerna till imorgon. Åh, alla måste komma då, det kommer bli så braa! :) Nu är lost färdigladdat. Om det inte hade varit snö hade vi invigt våra sprillans nya skor från löplabbet! Just sayin!! Byeeee.

Söndag kl 16. Gratis entré. Ett måste.

Publicerad 2012-04-13 17:52:22 i Vardagsbabbel,

 


Norrmalms Ungdomskör sjunger, dansar och agerar.
Jag har gjort alla koreografier, sjunger ett och annat solo och dansar.
Kören är grym och det är en grym mässa. KOM! Billigt fika efteråt.
Norrtullsgatan 37, söndag kl 16, vad väntar du på?

ansökningar

Publicerad 2012-04-13 17:47:42 i Vardagsbabbel,

Nu sitter jag här och känner mig strukturerad. Har fått intyg av alla jag bett, referenser är tillfrågade och godkända, betyg efterskickade, kopierade och finns nu här i två olika högar. Det enda som är kvar nu är att jag ska skriva två personliga brev.

Det jag söker är alltså Danslinjen på Kaggeholmsfolkhögskola och Excange(volontär)linje på Lidingöfolkhögskola. Så nu är det bara att ta tag i motiveringarna!

Har även skickat in ansökan till olika kurser och program på universitetet, allt ifrån psykologi till jordgruk till lärare bara för att. Det är ganska roligt att inse, världen är stor och full av möjligheter. Jag vill alltid vara ung. nej nu ska jag och min teekopp börja filosofera! Heeej sålänge! :)

 
Passar ju inte till texten, men rolig var den och stor var fisken. Glada var pojkarna och det var påsk.

hej hopp!

Publicerad 2012-04-10 22:10:23 i Vardagsbabbel,



[Vänsviken - Utö - Påsken 2012]
 
Hej hopp glad påsk! (haha, dåligt försök till att ens närma sig rimm)

Högtidshelgen spenderades på Utö i stockholms skärgård med släkten. Det var mycket mycket trevligt. Allt ingick, påskafton med godis, äggmålning och påskmat. Gitarrspel om kvällen, rapparkalja, fika&godis i mängder, maffia, kvällsfotboll, fiske och morgonpromenader.

Idag och imorgon avnjuter jag dessutom två extra dagars semester som jag unnat mig! Lycka! Dock har denna dag varit totalt bombad av saker att göra,.. Samtal och papper och hela baletten. Jaja. Det ska ju göras. Har tränat nu för en tia på F&S, värt. Övningskört både på bilskola och hemma, och som sagt, ringt och ringt folk och letat info och fyllt i blanketter och blaaa bla.

Imorgon ska jag fixa pass 9.00, dansa med Emma 10.30-12, luncha med toppsin 12-> och sen bara häänga lite i stan eller hemma, som vi känner fört! :) Puss och hej, nu ska jag duscha!

din dumma sill..

Publicerad 2012-04-01 20:47:34 i Vardagsbabbel,

Dagens bästa skämt var lätt när vi lurade i först Jakob sen David och sen mamma att Gabriell hade gjort ett IQ test och fått 250! Att han skulle till New York och få pris trodde de också stenhårt på! Riktigt kul.
Det har varit en mysig dag med kusiner och släkt. Nu sitter de där nere och tittat på så ska det låta, ska kila ner till dem (mormor och morfi sover över här, mysii).

Här kommer lite bilder, väldigt sporadiskt och inget på födelsedagsbarnet (dålig fotograf där, ajaj.)
 
 

 

april april

Publicerad 2012-04-01 11:45:02 i Vardagsbabbel,

Idag fyller min spillevink till lillebror år, (önska grattis) undrar vad det blir för spratt idag!
Har nu börjat på en vårlista på spotify, där bl.a timbuktus fallskärm är med och passion pit med sleepyhead. Båda, sjukt bra låtar, lyssna på dem!

Nu ska jag ut och springa den andra springturen för i år. Springer 2.5 km rundan rund väsjöbacken just nu, bra att börja med, sen finns 4.5 och 5.7 att utveckla med. Sjukt viktigt att ta det chill i början, så man inte blir sjuk igen, tappar motiviationen eller något annat dåligt.

Seen, kommer tjocka släkten hit, sak föröka använda kameran, var så längesen!! PUSS!

Mååååste bara säga att gårkvällen var hur soft som helst! Cafét gick bra, solot också, kören sjöng bra, jättebra artister, sen skulle vi (Elvira och Elin var taggeli) ut och dansa vilket slutatde på en Scandic lounge vilket också var trevligt. Nästa gång blir det salsa på faching! HEEEJ så länge, gör riktigt roliga spratt nu!!

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela