Helena

Våga lev din dröm

atm in ma' sofa

Publicerad 2014-02-08 12:32:02 i Vardagsbabbel,


Sitter och äter långfrukost och pluggar i min soffa. Är så himla glad, utvecklingsstudier är ju så sjukt intressant! Det är något sånt här jag vill jobba med, ska bara lära mig att läsa lite snabbare, hehe,. Är en bra dag att plugga på också för vädret är ju alldeles för tråkigt! Hoppas ni har en bra lördag!

.. och så lite afro på det

Publicerad 2014-02-06 13:39:00 i Träning,

Efter dancehall-klassen i måndags så köpte jag träningskort på campus, så nu tar jag verkligen tag i detta träningslöfte på 2-3ggr/vecka. Har känts att konditionen försämrats och att jag blivit helt stel av allt stillasittande. Axlarna är som knutar pga all datoranvändning och läsning. Nu ska smidigheten tillbaka igen! Igår var jag därför på afro-pass som dom hade på campus. Woopa, det var roligt (och sjukt jobbigt) meeen, alla älskar afrodans!

vinterprat & gröna lund teatern

Publicerad 2014-02-05 12:40:16 i Vardagsbabbel,

Har laddat ner flera podveriationer av sommar och vinterpratare. Har lyssnat på Ola Salo och är nu inne på Hans Rosling, verkligen att rekomendera!! Salo är ju en riktig tänkare vilket jag inte hade någon aning om och Hans Rosling verkar ha haft världens coolaste jobb och erfarenheter. Sen har jag ElinKling att se fram emot någon annan promenad också, det är ju så perfekt när man ända ska ta sig någon stans, blir mycket promenerande hit och dit nu när det inte är cykelväder!
Just nu i mitt huvud snurrar tankar om att säga nej. Säga nej fast man egentligen vill säga ja, fast man borde säga nej, eller borde man säga ja? Jag har kommit fram till, och sagt nej. Vilket känns bra ibland, eller kanske om ett tag. Det är inte lätt det där med beslut.. 
Igår var jag med hela familjen Broström på Klas Hallberg på Gröna Lund Teatern. Det kan också verkligen rekomenderas. Han pratade om livsfrågor som jag tror är aktuella för många på ett enkelt humorisktiskt sätt. Kanske därför jag tänker extra mycket nu, jag vet inte. Det var i alla fall en mycket trevlig julklapp, och annorlunda från saker man varit på förut. Han är komiker och en väldig tänkare, om ni har möjlighet,köp biljetter och gå dit! 
 
 

vid frukostbordet

Publicerad 2014-02-04 10:02:00 i Vardagsbabbel,

 
Åh! För första gången på en vecka, sen jag kom hem ifrån thailand, har ja sovit mer än fem-sex timmar! Underbart att få vakna upp lite utvilad! Detta är vad jag tittade på vid frukostbordet, nu är det dags att börja säta sig in i politiken. Vilken svår fråga, klart jag tycker att alla ska ha tak över huvudet, det borde vara en rätt för alla, inte bara "svenskar" eller "EU-medborgare". För MÄNNISKOR! Men självklart måste man gå till grunden med problemet för att lösa frågan långsiktigt, men sverige kanske kan visa på frågans betydelse om vi själva tar tag i det och inte bara skjuter bort ansvaret på andra? 

dancehall

Publicerad 2014-02-03 23:55:31 i Träning, Vardagsbabbel,

Idag har jag gjort något jag adrig gjort förut. Jag har dansat dancehall för första gången i mitt liv. Det har rötter i afrikansk och orientalisk dans, men till tuung musik. Allt det jag dansat förut (förutom lite affroklasser då) ska man tänka lätt, stäcka på tårna, ut med bröstet, graciöst och vackert. Nu, ojoj, tungt ska det vara, börjda ben, inte rumpa ut, maskulina intryck, axlar fram bröstet ihop. HELT tvärt om!! Svettig blev jag, låren känns som tegelstenar och skrattat åt mig själv gjorde jag också där jag stg och försökte se tung ut, haha, i maj, då kanske?! Ja men det är klart, kände redan mot slutet av passet att det nya tänket börjar förstås. Helt annorlunda var det, och jag ser det som en utmaning. Gjorde det inte själv dessutom utan Alva, en i klassen hakade på, mkt roligare att vara två som kan gå och ha ont i låren imorgon. Haha, sov gott hörrni, det ska i alla fall jag! 
 
Förresten, detta är ju att att leva efter några av mina nyårslöften, träna, lycklig insida, landa i uppsala, hänga mer med friends, inte låta pengar styra beslut,.. massa saker (ovanligt att så mycket konkret gick att hitta i en specifik aktivitet bland alla mina okonkreta nyprslöften) Dans är helt enkelt hur bra som helst! (Menar såklart inte att dessa löften nu redn är avklarade men denna klassen jag tar varje måndag nu kommer bidra som en sak av många) Tycker att alla borde skriva upp små löften och tänka ut planer på hur målen ska kunna nås. Nej nu ska jag sova! GONATT

en slaskarsöndag med sol i hela kroppen

Publicerad 2014-02-03 00:21:03 i Vardagsbabbel,

Söndagen började med en resa i bil från Uppsala till Norrmalmskyrkan. Firade min vän Emil igår (lör) så blev inte överdrivet med sömn. I kyrkan var det sjungande och fika fixande som var på agendan och sen begav jag mig tillbaka med tåg. Hela eftermiddagen blev ett upppackande av alla saker jag tog hit i lördags och nu är det riktigt mysigt här, ska fota och visa någongång när jag inte är lika trött!
Vid sjutiden var jag bjuden över till Toppe och Niklas, de hade lagat tre sorters lyxargrytor! Vi var ett litet gäng som åt och hade det bra fram tills jag kände att sömnen kallade mig hemmåt, hehe! Nu sitter jag iaf här i bädden. Handlade lite frukostvaror på ICA Folkes som ligger 30sek ifrån mitt hus, de har stängningstiden 23.31 (därmed blir de butiken i Uppsala som har öppet längst, ICA Väst har öppet till 23.30) men är nog också Uppsalar dyraste ICA. Nej nog babblat om ditten och datten. Tack och Gonatt.

the list 2014 -->

Publicerad 2014-02-03 00:09:00 i Resor, Träning, Vardagsbabbel,

Jag har ju faktiskt gjort en lista på nyårslöften, några är dock mer åt livslöften-hållet. Tänkte dela med mig för lite inspiration!
 
     -Njuta av och leva i nuet
     -Åka till Thaialnd
      -Landa i Uppsala
     -Träna regelbundet, minst 2-3ggr i veckan
     -Bada med delfiner
     -Frisk luft minst 20 min/dag
     -Sätta mig in i politiken och rösta i valet
     -Tänka positivt, fokus på en lycklig insida
     -Uppskatta vardagen och småsaker
     -Lägga mer tid på vänner
     -Inte låta pengar styra mina beslut
     -Ringa mormor och morfar oftare
     -Lära mig vara ensam
     -Sluta aldrig tro att det är försent att ändra på något eller lära sig nya saker
     -Bli trespråkig
     -Tågluffa
 
Som sagt, endel är inte bara att pricka av på en lista, men jag gillar ändå att sätta upp mål. Det känns konkret och bra att skriva ner saker som jag vill jobba på. 

ett av mina nyårslöften

Publicerad 2014-02-01 10:09:00 i Vardagsbabbel,

       
Dom här bilderna är från en hemsida som samlat på sig bilder som blev lyckade när man klickade på avtryckaren utan att man hade planerat det. Jag kopplar det till livet, det är när vi minst anar oss det, när vi inte har några förväntningar på saker, som livet visar oss det fina och kan överraska oss. Jag är väldigt bra på att planera och bygga upp höga förväntnignar och det slutar många gånger med att jag känner mig besviken. Ett av mina nyårslöften är att jobba på att inte bygga upp bilder av hur dagen, helgen eller året ska bli. Ta dagen som den kommer, se det lilla i vardagen, ha öppna ögon, säg inte nej. Det är då vi kan få möjligheten till fina ögonblick.
 
Här är länken till sidan för fler impulsiva bilder; 
http://sagesse.eddenya.com/index.php/sante-et-sciences/3402-the-50-pictures-in-perfect-timing

Uppsala Uppdaterar

Publicerad 2014-02-01 08:48:00 i Vardagsbabbel,

 
  I am finally back with my friends in      Uppsala!! Long time no see. I  torsdags var   en kaosdag, jag flyttade med  tre    gigantiska  väskor på tåget (bara ett  duntäcke tar  endelplats liksom). På bussen  fick jag reda  på att  jag missuppfattat min  semenarietid,  11 istället för 14 (klockan var  då 11.10).  Missade sedan tåget pga  mycket långsam  gång, pga mycket tunga  vöskor. Efter att ha  väntat en halvtimme i  kylan så vände dock  min otur och emil, en  govän till mig som jag  skulle haft  semenarium med bl.a. hade  pratat med  läraren och jag unde komma till  14 med  sista gruppen istället! Hallelujah!
 Blev så glad att jag bestämde mig för att   ta en taxi, hade tog tagit ca 40min att gå    och väskorna, ja jag såg ut som en    packåsna! Värt beslut var det. Resten av    dagen flöt mer som den skulle, jag hade    mitt semenarium njöt av att komma hem till    mitt egna lilla boende. Toppe kom över vi    lagade middag, han hjälpte mig att koppla  in min rauter (wopa yeyeye, nu finns det alltså helenarindborgs egna wifi - VUXET!! ) och hade det allmännt mys. Att tillägga är att jag bara flyttade  det nödvändigaste i de tre väskorna, ska  åka till sollis och flytta med bil nu i helgen, så t.ex gardiner fick inte följa med och persienner finns det inte. Belysningen  består av en stark lampa i taket så  mysstämningen kunde kanske vara störra men lyckan är stor! Är så pepp på att göra det här till mitt rum, inreda och sätta upp massor av bilder på väggarna ♥
 
Fredagen bestod av två föreläsningar, innan och efter lunch, matlådemicrande på nation (studentlivet till max) och gött häng på kvällen. Det är så skönt att allt är så när här, är så lätt att hänga med folk!! Vi var iaf ett litet görr gäng som lagade vegetarisk lassagne hemma hos amanda, åt glass med varma hallon och massor av choklad. Bilden är på mif och jacob med amandas trevliga vänner. Haha. En riktigt bra kväll var det. Nu ska jag äta frukost, att jag inte har några persienner kombinerat med thaiiden i kroppen gör att jag inte kan sova på mornarna! Ha en bra lördg nu, njut av livet, ta vara på stunderna! PUSS

Om

Min profilbild

Helena

Just nu befinner jag mig i Mexico på utbyte. Tanken är att jag ska plugga statsvetenskap och spanska. Jag har en dröm om att få möjligheten påverka andra människor i en positiv riktning, kunna förbättra den här världen och sätta avtryck. En vacker dag ska jag rädda världen. Du lever nu. Du har ett liv här, varje dag och varje stund är en ny chans att göra något bra av ditt liv.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela